Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ και ο «Κοκός» – Η αστυνομική επιχείρηση για τους χούλιγκαν και η δολοφονία Λυγγερίδη

344
Αστυνομία

Ο «Ιωσήφ» ή «Κοντός», αρχηγικό στέλεχος της Θύρας 7, ο 27χρονος «ΟΜΛΕ», μάνατζερ γνωστού τράπερ και σεσημασμένος «ηγέτης» συνδέσμου των Δυτικών Προαστίων, ένας 36χρονος χούλιγκαν γνωστός με το προσωνύμιο «Ρουμάνος», και δύο άνδρες 31 ετών με τα παρατσούκλια «Shark-Καρχαρίας» και «Κοκός» αντίστοιχα, έδωσαν τις εντολές επίθεσης στις «ομάδες κρούσης», διαβίβασαν οδηγίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ είχαν φυσική παρουσία στου Ρέντη και σε άλλα επεισόδια, καθοδηγώντας τους επιτιθέμενους εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Αυτοί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι οι φερόμενοι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, και είναι ανάμεσα στους 64 οργανωμένους οπαδούς, που συνελήφθησαν την Δευτέρα, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Οι συνολικά 165 κατηγορούμενοι, φέρεται να εμπλέκονται εκτός από την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, τουλάχιστον 10 περιστατικά βίας και επιθέσεων σε αθλητικές συναντήσεις.

Το DNA στα καμένα ρούχα

Οι συλληφθέντες διαπιστώθηκε και εργαστηριακά πως συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση του περασμένου Δεκέμβρη και από DNA.

Γενετικό τους υλικό  εντοπίστηκε ακόμα και στα ρούχα που είχαν επιχειρήσει να κάψουν ορισμένοι από τους φυσικούς αυτουργούς, στις τουαλέτες του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» όπου βρήκαν καταφύγιο.

Σημαντικά στοιχεία έχουν προκύψει από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τις επισυνδέσεις υπόπτων, καθώς και από τις καταθέσεις οργανωμένων οπαδών που έχουν υποβάλλει αιτήματα υπαγωγής τους στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Ρουχισμός που εντοπίστηκε στα πλαίσια των επιχειρήσεων, φέρεται να αποτυπώνεται στο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους οι αρχές, από το εσωτερικού του κλειστού Γυμναστηρίου, την νύχτα της επίθεσης.

Πηγή: Law & Order