Νέα Δημοκρατία: Ξεκινάει σήμερα το τριήμερο επετειακό συνέδριο για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της

547

Ξεκινάει σήμερα, στο Ζάππειο, το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα έχει επετειακό χαρακτήρα με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Τις εργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, θα ανοίξει με ομιλία του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρόντες στο συνέδριο θα είναι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, δεν αναμένεται να μιλήσουν.

Το Σάββατο 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Σμυρλή και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρου Καλαφάτη.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι:
  • «50 Χρόνια ΝΔ: Οι ιδέες και οι άνθρωποι»,
  • «50 Χρόνια ΝΔ: Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη»,
  • «50 Χρόνια ΝΔ: Για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» και
  • «50 Χρόνια ΝΔ: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται».

Την Κυριακή 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής Μαρίας Συρεγγέλα, του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννη Πλακιωτάκη, του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και της υποψήφιας του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

Πριν τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Συνέδριο θα υπάρχουν περίπτερα ξένων Ιδρυμάτων που έχουν διαχρονική συνεργασία με την ΝΔ (Konrad-Adenauer, Wilfried Martens, Hanns Seidel) καθώς και του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΙΔΚΚ), ενώ θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού στην οποία θα αποτυπώνεται η διαδρομή της Παράταξης στα 50 χρόνια της ιστορίας της.

Πηγή: Newsbomb.gr