Νέα Σμύρνη: Κάτοικοι βρίζουν τους αντιεξουσιαστές από τα μπαλκόνια τους

604

Αντιδρούν στη βία.

 

Οι εικόνες χάους που προκλήθηκαν από αντιεξουσιαστές το βράδυ της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Σμύρνης είχαν ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα της ομάδας «Δράση» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι «μπαχαλάκηδες» είχαν έρθει προετοιμασμένοι για επεισόδια, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πριν από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατασχέθηκαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, ενώ μετείχαν και άτομα με μπετόβεργες.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν δεκάδες κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν άγρια αστυνομικό. Παράλληλα, αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα, πυροδοτώντας τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων της Νέας Σμύρνης. Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, φαίνονται κάτοικοι της περιοχής να φωνάζουν και να βρίζουν τους αντιεξουσιαστές από τα μπαλκόνια τους για την κατάσταση χάους που δημιουργήθηκε.

 

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από το κυρίως σώμα της συγκέντρωσης και άρχισε να πετά πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών που σχημάτιζαν κλοιό ασφαλείας γύρω από το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με χημικά και οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές.

Οι κουκουλοφόροι έριξαν κάτω από το μηχανάκι αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν αγρίως, προκαλώντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του αστυνομικού.