Νούλαντ: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη συνεργασία 3+1 με Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο

Η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ σε συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, τόνισε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά τον μηχανισμό συνεργασίας «3+1», ανάμεσα στην Ελλάδα, το Ισραήλ, την Κύπρο και τις ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή της στο Twitter μάλιστα η κ. Νούλαντ ευχαρίστησε τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου για τη χθεσινή σύντομη συνάντηση που είχε μαζί τους κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ στους ομολόγους του και λίγο πριν από την τριμερή συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με την Αμερικανίδα υφυπουργό. Συζήτησαν τις δυνατότητες της περαιτέρω προώθησης της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης σε όλους τους τομείς, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του, μετά τη συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. Επίσης, όπως επισημαίνεται, είχαν μια παραγωγική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.