Ο Έλον Μασκ αντιτίθεται στους δασμούς των ΗΠΑ στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

128

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε ότι αντιτίθεται στους δασμούς των ΗΠΑ στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα (EV).

«Ούτε η Tesla ούτε εγώ ζητήσαμε αυτά τα τιμολόγια», είπε ο Μασκ την Πέμπτη (23/5) απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού μέσω σύνδεσης βίντεο κατά τη διάρκεια του VivaTech, ενός ετήσιου τεχνολογικού συνεδρίου αφιερωμένου στην καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις στο Παρίσι.

«Στην πραγματικότητα, εξεπλάγην όταν ανακοινώθηκαν (οι δασμοί)», είπε ο Μασκ όταν ρωτήθηκε για την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να αυξήσει τους δασμούς στα εισαγόμενα EV από την Κίνα στο 100%.

“Η Tesla ανταγωνίζεται αρκετά καλά στην κινεζική αγορά, χωρίς δασμούς και χωρίς κάποια υποστήριξη. Γενικά, είμαι υπέρ της μη επιβολής δασμών”, είπε. «Τα πράγματα που εμποδίζουν την ελευθερία των συναλλαγών ή στρεβλώνουν την αγορά δεν είναι καλά».

Η Tesla άνοιξε το έδαφος με το Giga-Factory στη Σαγκάη την Πέμπτη για να κατασκευάσει τις μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας, Megapacks, ένα έργο που χαιρετίστηκε από την εταιρεία ως «ορόσημο».

Το Giga-Factory είναι το πρώτο του είδους του που κατασκευάστηκε από την Tesla εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και το δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαγκάη, μετά τα εγκαίνια του γιγαντοεργοστασίου της το 2019 με αρχική επένδυση άνω των 50 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).