Ο Κινέζος απεσταλμένος στον ΟΗΕ προτρέπει να υποστηριχθούν οι φιλοδοξίες των Παλαιστινίων για κρατική υπόσταση

154

Ο Φου Κονγκ, μόνιμος αντιπρόσωπος της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε την Πέμπτη (!8/4) ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει πλέον να παραβλέπει τη μακροχρόνια φιλοδοξία του παλαιστινιακού λαού για ανεξαρτησία και κράτος, ούτε πρέπει να διαιωνίζεται τις ιστορικές αδικίες που έχουν υποστεί.

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το παλαιστινιο-ισραηλινό ζήτημα, ο Φου τόνισε την κρίσιμη ανάγκη για αποφασιστική δέσμευση για αναζωογόνηση της λύσης των δύο κρατών.

“Η λύση των δύο κρατών πρέπει να αναζωογονηθεί με ισχυρή αποφασιστικότητα. Η θεμελιώδης διέξοδος για το ζήτημα της Μέσης Ανατολής βρίσκεται στην εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών, έτσι ώστε τόσο οι Παλαιστίνιοι όσο και οι Ισραηλινοί να μπορούν να συνειδητοποιήσουν την κοινή ασφάλεια και τόσο ο αραβικός όσο και ο εβραϊκός λαός μπορεί να επιτύχει κοινή ανάπτυξη», είπε ο Φου.

«Ο τρέχων γύρος σύγκρουσης είναι μια εξαιρετικά τραγική προειδοποίηση προς τη διεθνή κοινότητα ότι δεν μπορεί πλέον να αποφύγει τη φιλοδοξία του παλαιστινιακού λαού για ανεξαρτησία και κρατική υπόσταση ή να διαιωνίσει την ιστορική αδικία που επιβλήθηκε στον παλαιστινιακό λαό», πρόσθεσε.

«Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε για μια διεθνή διάσκεψη ειρήνης που θα είναι πιο ευρεία και αποτελεσματική για την ανάπτυξη ενός χρονοδιαγράμματος και ενός οδικού χάρτη για την υλοποίηση της λύσης των δύο κρατών», πρόσθεσε.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να ψηφίσει αργότερα την Πέμπτη για την προσπάθεια των Παλαιστινίων για πλήρη ένταξη στον ΟΗΕ. Ο Φου υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης διεθνούς υποστήριξης για την ανανεωμένη αίτηση της Παλαιστίνης για πλήρη ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη, προτρέποντας όλα τα μέλη του συμβουλίου να ψηφίσουν υπέρ.