O Κίνεζος πρόεδρος βρίσκεται στη Βουδαπέστη για επίσκεψη στην Ουγγαρία

131

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έφτασε την Τετάρτη (8/5) για επίσκεψη στην Ουγγαρία. Στην ομιλία του κατά την άφιξή του, ο Κινέζος πρόεδρος είπε ότι η Κίνα και η Ουγγαρία είναι καλοί φίλοι και καλοί εταίροι αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιήσω επίσκεψη στην όμορφη χώρα της Ουγγαρίας μετά από ευγενική πρόσκληση του προέδρου Τάμας Σούλιοκ και του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν», είπε, απευθύνοντας χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές στην ουγγρική κυβέρνηση και τον λαό εκ μέρους της κυβέρνησης. και τον λαό της Κίνας.

Σημειώνοντας ότι η Ουγγαρία είναι γνωστή για την ιστορική της ιστορία και τη βαθιά πολιτιστική της κληρονομιά, ο Σι είπε ότι ο ουγγρικός λαός είναι εργατικός, έξυπνος, ανοιχτός, χωρίς αποκλεισμούς, πρωτοπόρος και δημιουργικός.

Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση και ο λαός της Ουγγαρίας προχωρούν με αποφασιστικότητα, σημειώνοντας εντυπωσιακή πρόοδο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, είπε. «Ως καλός φίλος και ολοκληρωμένος στρατηγικός εταίρος, εμείς στην Κίνα, τόσο η κυβέρνηση όσο και ο λαός, χαιρόμαστε θερμά για τα επιτεύγματά σας».

Το 1949, η Ουγγαρία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε και συνήψε διπλωματικές σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Το 2004, οι δύο χώρες αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια φιλική και συνεργατική συνεργασία.

Το 2017, η διμερής σχέση αναβαθμίστηκε σε μια συνολική στρατηγική εταιρική σχέση, αναβαθμίζοντας και επιταχύνοντας την αμοιβαία επωφελή συνεργασία και ενισχύοντας τη λαϊκή υποστήριξη για την παραδοσιακή φιλία Κίνας-Ουγγαρίας, σημείωσε ο Σι.

Τα τελευταία χρόνια, οι δύο πλευρές έχουν δει συχνές ανταλλαγές υψηλού επιπέδου, εμβάθυνση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, καρποφόρα αποτελέσματα στη συνεργασία Belt and Road, ζωντανές ανταλλαγές ανθρώπων με ανθρώπους και πολιτιστικές ανταλλαγές και στενό συντονισμό και συνεργασία σε διεθνείς και περιφερειακές υποθέσεις, είπε. .

«Μαζί, δώσαμε ένα καλό παράδειγμα οικοδόμησης ενός νέου τύπου διεθνών σχέσεων με αμοιβαίο σεβασμό, δικαιοσύνη, δικαιοσύνη και αμοιβαία συνεργασία», είπε ο Σι.

Φέτος σηματοδοτεί την 75η επέτειο των διπλωματικών δεσμών Κίνας-Ουγγαρίας, φέρνοντας μια σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, είπε.

Ο Σι είπε ότι ανυπομονεί να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Σουλιόκ, τον Πρωθυπουργό Όρμπαν και θα σκιαγραφήσουν από κοινού ένα νέο σχέδιο συνεργασίας και ανάπτυξης, με σκοπό να κατευθύνουν τη σχέση Κίνας-Ουγγαρίας με μεγάλα βήματα και να την οδηγήσουν σε υψηλότερο επίπεδο.

«Πιστεύω ότι ανεξάρτητα από το πώς εξελίσσεται το διεθνές τοπίο, η Κίνα και η Ουγγαρία θα βλέπουν και θα προσεγγίζουν πάντα τη διμερή σχέση από μια ευρεία και μακροπρόθεσμη οπτική γωνία», είπε.

«Μέσα από δυναμικές και αποφασιστικές προσπάθειες, θα εργαστούμε μαζί προς τον στόχο της οικοδόμησης μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα και θα συνεισφέρουμε τη δέουσα συνεισφορά μας στην παγκόσμια ειρήνη, σταθερότητα, ανάπτυξη και ευημερία», πρόσθεσε.

«Είμαι βέβαιος ότι, με τις συντονισμένες προσπάθειες των δύο πλευρών, αυτή η επίσκεψη θα είναι απόλυτη επιτυχία και θα εγκαινιάσει ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον της σχέσης Κίνας-Ουγγαρίας», είπε.

Ο Όρμπαν και η σύζυγός του υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης τον Κινέζο πρόεδρο. Η Ουγγρική Πολεμική Αεροπορία έστειλε μαχητικά αεροσκάφη για να συνοδεύσουν το αεροπλάνο του Σι αφού εισήλθε στον εναέριο χώρο της χώρας για κρατική επίσκεψη.