Ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ του Ιράν συζητά τη συνεργασία με τον Ρώσο ομόλογό του

167

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Μπαγκερί Κάνι δήλωσε το Σάββατο (25/5) ότι είχε συνομιλία με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με τη διμερή συνεργασία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λαβρόφ, ο Μπαγκερί Κάνι είπε ότι η διμερής, περιφερειακή και διεθνής συνεργασία μεταξύ Τεχεράνης και Μόσχας βελτιώνεται, σύμφωνα με δήλωση που αναρτήθηκε από τον Ιρανό ΥΠΕΞ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο δρόμος της πολυμέρειας ήταν η στρατηγική επιλογή του Ιράν και της Ρωσίας για το σχηματισμό ενός δίκαιου κόσμου, στον οποίο οι παίκτες θα είχαν την ευκαιρία να παίξουν τους ρόλους τους με βάση τις δυνατότητές τους, είπε ο Μπαγκερί Κάνι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους.

Αναλυτικά της τηλεφωνικής συνομιλίας, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν τη διμερή συνεργασία καθώς και την υλοποίηση κοινών έργων και συμφωνιών.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν επίσης τη δέσμευσή τους στη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ρωσίας και Ιράν και εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να εφαρμόσουν τις υφιστάμενες συμφωνίες και έργα σε διάφορους τομείς, ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο Ρώσος υπουργός εξέφρασε συλλυπητήρια στον Μπαγκερί Κάνι για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν σε πρόσφατη συντριβή