Πάπας Βενέδικτος: Κρίσιμες ώρες για τον 95χρονο πρώην Ποντίφικα – Τον επισκέφτηκε ο Πάπας Φραγκίσκος 

280

Το Βατικανό επιβεβαίωσε σήμερα την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πρώην πάπα Βενέδικτου, 95 ετών, διευκρινίζοντας ότι παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση και ότι δέχθηκε επίσκεψη από τον διάδοχό του Φραγκίσκο.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι κατά τις τελευταίες ώρες, υπήρξε μια επιδείνωση λόγω της προχωρημένης ηλικίας του. Η κατάσταση παραμένει προς το παρόν υπό έλεγχο, υπό συνεχή παρακολούθηση από τους γιατρούς», ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής των υπηρεσιών Τύπου της Αγίας Έδρας Ματέο Μπρούνι.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πάπας Φραγκίσκος,  στο τέλος της γενικής ακρόασης της Τετάρτης, ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για τον πρώην Ποντίφικα, λέγοντας ότι είναι «πολύ άρρωστος».

Μετά την ιστορική παραίτησή του το 2013, ο Βενέδικτος ζει σε ένα πρώην μοναστήρι εντός των κήπων του Βατικανού με τον γραμματέα του, μερικούς βοηθούς και ιατρικό προσωπικό.

Μια από τις τελευταίες γνωστές φωτογραφίες του Βενέδικτου ελήφθη την 1η Δεκεμβρίου, όταν συνάντησε τους νικητές ενός βραβείου για θεολόγους, που φέρει το όνομά του. Ήταν καθισμένος και φαινόταν ιδιαιτέρως αδύναμος.

Έως πριν από λίγες εβδομάδες, όσοι τον είχαν δει έλεγαν ότι σωματικά φαινόταν εύθραυστος αλλά πως συνέχιζε να έχει οξύνοια και ευστροφία.