Πέντε οι νεκροί Έλληνες στη Λιβύη – Στην Ελευσίνα το C-130 με τους τραυματίες

Από το δυστύχημα στη Λιβύη σκοτώθηκαν επτά άτομα, πέντε εκ των οποίων είναι Έλληνες. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα και ένα C-27, το οποίο μεταφέρει τις πέντε σορούς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα τρία μέλη ήταν στρατιωτικοί και δύο πολίτες συνοδοί.

Το πρωί της Δευτέρας, μάλιστα, επέστρεψε στην Ελευσίνα ένα ελικόπτερο C-130 το οποίο μετέφερε τους τραυματίες και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Η αρχική πληροφόρηση μετά το τροχαίο δυστύχημα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη, ανέφεραν πως οι νεκροί ήταν τρεις και οι αγνοούμενοι δύο, όμως, το πρωί της Δευτέρας (18/9) επιβεβαιώθηκε πως έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε Έλληνες.

Στη συγκεκριμένη αποστολή συμμετείχαν 19 στελέχη του στρατού, γιατροί και νοσηλευτές.

Η νεότερη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας της Λιβύης σε επίσημες ανακοινώσεις του έκανε λόγο για 4 Έλληνες νεκρούς, 15 τραυματίες, εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση.

Από το «φρικτό» δυστύχημα τραυματίσθηκαν ακόμη 15 άνθρωποι, εκ των οποίων επτάβρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον Οθμάν Αμπντουλτζαλέλ, ο οποίος μίλησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου.