«Πιπέρι» βάζει το Μαξίμου στο στόμα της Μαρίνας Σάττι και τον χορευτών της – Μας τρόμαξε όλους η «σκληρότητα» του Παύλου Μαρινάκη

238

Η «εξωτερική πολιτική» της Μαρίνας Σάττι, όταν χασμουριόταν και έκανε γκριμάτσες κατά τη συνέντευξη της ισραηλινούς εκπροσώπου, αλλά και οι αλυτρωτικές δηλώσεις των χορευτών της ομάδος της σε συνέντευξή τους στην αζέρικη τηλεόραση, δεν άρκεσαν, ώστε η κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο και να αποσύρει άμεσα την καλλιτέχνιδα από το διαγωνισμό. Το Μαξίμου, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες «χαϊδεύοντας» ουσιαστικά την Ελληνοσουδανή τραγουδίστρια αλλά και τους μουσουλμάνους εκ Θράκης χορευτές της, οι οποίοι δεν τίμησαν τους Έλληνες φορολογούμενους, με τα χρήματα των οποίων χτίζουν την καριέρα τους.

Αίσχος: «Εξωτερική πολιτική» από τη Μαρίνα Σάττι με δημόσιο χρήμα – Γκριμάτσες και χασμουρητά την ώρα που μιλούσε εκπρόσωπος του Ισραήλ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αρκέστηκε σε μία απαράδεκτη, άχρωμη και άοσμη δήλωση, η οποία κατέστησε ουσιαστικά τα απαράδεκτα που συνέβησαν λήξαντα:

«Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις και ευτυχώς υπήρχε επανόρθωση. Μιλάμε για Έλληνες πολίτες χωρίς αυτό να αμφισβητείται. Η Eurovision δεν είναι μία διαδικασία άσκησης πολιτικής και ευτυχώς δεν διατυπώνεται η εξωτερική πολιτική καμίας χώρας μέσα από εκεί. Έχει καθιερωθεί με σκοπό να ενώσει τους λαούς μας από τη μουσική. Δεν τίθεται θέμα άσκησης πολιτικών θέσεων», είπε ο Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

Ερωτηθείς για το αν υπήρχε δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Ισραηλινής τραγουδίστριας ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Όταν κάποιος εκπροσωπεί μία χώρα και ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του και τη δημόσια εικόνα του γενικότερα».

Κι εκείνη ακριβώς τη στιγμή, η Μαρίνα Σάττι στεναχωρήθηκε πολύ, ενώ οι άθλιοι χορευτές της έτρεξαν στην κουζίνα για να βάλουν πιπέρι στο στόμα τους.

«Τούρκοι» της Θράκης δηλώνουν σε αζέρικο κανάλι δύο χορευτές της Μαρίνας Σάττι!

Υπενθυμίζεται ότι οι Huseyin Cetintas και Yasin Ametoglou, σε συνέντευξη που έδωσαν σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν μετά την ελληνική εμφάνιση, μίλησαν τουρκικά και σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την καταγωγή τους απάντησαν: «Είμαστε Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Σημειώνεται ότι η Μαρίνα Σάττι ενόσω μιλούσε η Ισραηλινή τραγουδίστρια σε συνέντευξη Τύπου στη Eurovision χασμουριόταν και έκανε γκριμάτσες.

Η κατά τον Παύλο Μαρινάκη «επανόρθωση» των χορευτών – Άμα τη βρείτε στο Instagram, σφυρίξτε μας…

Σε… εξηγήσεις μετά τον σάλο που ξέσπασε με τη δήλωσή τους «είμαστε Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» προχώρησε ο ένας εκ των χορευτών της Μαρίνας Σάττι, μεταξύ των τεσσάρων που τη συνόδευσαν κατά την εμφάνισή της με το «Ζάρι» στον τελικό της Eurovision.

Ο χορευτής της Μαρίνας Σάττι στην Eurovision έκανε λόγο για «παρεξήγηση» όσον αφορά την παραπάνω δήλωση – «φωτιά», ζήτησε «συγγνώμη» και διευκρίνισε ότι «είναι Έλληνας πολίτης».

Τίποτε από τα παραπάνω, ωστόσο, δεν αναίρεσε την αρχική του δήλωση, κατά την οποία αυτοπροσδιορίστηκε ως Τούρκος και απεκάλεσε τη Θράκη ως «Δυτική Θράκη», κάτι που αποτελεί πάγια πρακτική των τουρκικών κυβερνήσεων. Πέραν αυτού, για όποιον αναζητήσει τώρα τη δήλωση… Αυτή δεν υπάρχει πια…

Πιο αναλυτικά, με το παρακάτω στόρι του στο Instagram σημειώνει χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την λεκτική παρεξήγηση κατά τη μικρή συνέντευξη που δώσαμε μετά την υπέροχη συνεργασία που είχαμε με την Μαρίνα Σάττι. Όταν είπαμε ότι είμαστε “Έλληνες-Τούρκοι πολίτες” εννοούσαμε ότι εγώ είμαι Έλληνας πολίτης και ο Huso Γερμανός πολίτης που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Γερμανία. Προφανώς μιλάμε και τουρκικά και πάντα θέλουμε και ευχόμαστε οι δύο χώρες Ελλάδα και Τουρκία να έχουν ειρήνη».

Eurovision 2024: Το βίντεο που προκάλεσε σάλο

Υπενθυμίζεται ότι όπως καταγράφεται σε βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, δύο από τους χορευτές δίνουν συνέντευξη σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν και μιλώντας τούρκικα περιγράφουν την εμπειρία τους δίπλα στη Μαρίνα Σάττι και τη σκηνή της Eurovision.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την καταγωγή τους οι δύο χορευτές, Hüso Çetintaş και Yasin Ahmetoğlu, αναφέρουν ότι είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».