ΠΟΕΔΗΝ: Γιατρός στο Δρομοκαΐτειο απέτρεψε ασθενείς να εμβολιαστούν

Ένας ψυχίατρος στο Δρομοκαΐτειο απέτρεψε ασθενείς να εμβολιαστούν, κατήγγειλε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ, προαναγγέλλοντας τη λήψη αυστηρών πειθαρχικών μέτρων.

«Σήμερα το Δρομοκαΐτειο έχει προγραμματίσει εμβολιασμούς για τον κοροναϊό ασθενών και προσωπικού στο εμβολιαστικό κέντρο.

Μεταξύ των ασθενών είναι και 10 φιλοξενούμενοι σε ξενώνα που βρίσκεται σε περιοχή της Αττικής . Ενώ οι ασθενείς αποδέχθηκαν τον εμβολιασμό τους που είναι αναγκαίος κατά τους παθολόγος ιατρούς, ο επιστημονικά υπεύθυνος ψυχίατρος με αιφνιδιαστικές επισκέψεις στον ξενώνα και χθες βράδυ τους έπεισε να μην εμβολιασθούν», αναφέρεται στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τελικά με τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου και της υπόλοιπης θεραπευτικής ομάδος θα εμβολιαστούν οι πέντε ασθενείς από τους 10 που αρχικά είχαν δήλωσαν συμμετοχή.

«Η διοίκηση προτίθεται σήμερα να πάρει αυστηρά πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει: «Τέτοιες συμπεριφορές μας προσβάλουν. Τις αναδεικνύουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμαυρώνει τη προσπάθεια που κάνουμε όλοι για εμβολιασμό όλων, ασθενών και προσωπικού στο νοσοκομείο».