Πρετεντέρης: Αν είσαι ευαίσθητος στη λίστα Πέτσα, πώς γίνεται να μην είσαι ευαίσθητος στη λίστα Παππά;

Με άρθρο του, ο Γιάννης Πρετεντέρης, στην εφημερίδα “Τα Νέα”, αναφέρεται στη “λίστα Πέτσα” και στη “λίστα Παππά”, τις οποίες και συγκρίνει, σε σχέση με την ευαισθησία που δείχνουν κάποιοι στη μία σε σχέση με την άλλη.

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος των Νέων σημειώνει χαρακτηριστικά: “πως δεν μπορεί να τους συγκινεί η “λίστα Πέτσα” και να μη τους συγκινεί η “΄λίστα Παππά”, διότι εδώ προκύπτει ότι μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Παππάς έστηνε τηλεοράσεις και εφημερίδες με μαύρο χρήμα από την Αραπιά, μέσω κυπριακών λογαριασμών, με “μπροστινούς” και παραμάγαζα.

Αναφέρει σε άλλο σημείο μάλιστα ότι: “Αυτά καταθέτει ο Καλογρίτσας στη Δικαιοσύνη με ονόματα και διευθύσεις. Πράγματα, αδιανότητα, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δεν παραλείπει να διευκρινίσει βέβαια ότι: “Να διευκρινίσω, ότι μόνο το ξέπλυμα μαύρου χρήματος (ακόμη κι αν είναι υπέρ της της “ερευνητικής δημοσιογραφίας” ή του “μαγαζιού”….) αποτελεί βαρύτατο ποινικό αδίκημα και έχει ταρίφα δέκα με δεκαπέντε χρονάκια. Αμφιβάλλων αν το “ηθικό πλεονέκτημα” μετράει στα ελαφρυντικά.”

Συμπληρώνει, δε πως: “Δεν θέλω λοιπόν να υποτιμήσω την ευαισθησία των ευαίσθητων, αλλά μπροστά στη “λίστα Παππά” η “λίστα Πέτσα” μοιάζει με ταμείο φιλοπτώχου.

Διαβάστε όλο το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη: