Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας: Τι είπε για την Ιριδα και τη Μαλένα

238

Nέες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους των δύο παιδιών από τη Πάτρα, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, διατάχθηκαν με εισαγγελική εντολή.

Μετά την εξέλιξη αυτή βρισκόμαστε σε αναμονή για το ποιοι ιατροδικαστές θα αναλάβουν το δύσκολο αυτό έργο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η επιλογή θα γίνει είτε από το τμήμα Ανθρωποκτονιών που πήρε την εισαγγελική εντολή, είτε από τον ίδιο τον κ.Καρακούκη εάν του ζητηθεί.

Στη συνέχεια οι ιατροδικαστές θα λάβουν στην κατοχή τους, τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών και θα ξεκινήσουν την ανασκόπηση, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα να σταλούν δείγματα των δύο παιδιών και στο πιο σύγχρονο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της χώρας μας, αυτό της Θεσσαλονίκης, επικεφαλής του οποίου είναι ο Νίκος Ράικος και το οποίο βρήκε την κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας: Αστοχία στην ερμηνεία των ευρημάτων
Για την εξέλιξη μίλησαν σήμερα στον ΣΚΑΪ ειδικοί. Από την πλευρά της η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, έκανε λόγο για αστοχία στην ερμηνεία των ευρημάτων και όχι στα ίδια τα ευρήματα των αρχικών ιατροδικαστικών ερευνών στα δύο παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγαν πρώτα από τη ζωή σε διάστημα 20 μηνών.

Εξήγησε ότι για την Μαλένα στην ερμηνεία αναφέρεται ηπατική ανεπάρκεια που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να σταθεί, ενώ στην Ίριδα υπήρχε αγενεσία φλεβόκομβου στην ιστολογική και προστέθηκε το πνευμονικό οίδημα γιατί υπήρχε αυτή η αιτιολογία.

Από την πλευρά της, η ιατροδικαστής Άννα Ράζου ανέφερε ότι για την μικρή Ίριδα έχει αποκλειστεί ο θάνατος από παθολογικά αίτια ενώ για την Μαλένα είμαστε «πάρα πολύ κοντά για να δοθούν απαντήσεις» για το είδος του θανάτου της.

«Πιστεύω τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και ανακοινώσεις επίσημες από την επιτροπή του κ. Καρακούκη», τόνισε η κ. Ράζου.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, ανέφερε ότι παράλληλα με τις ιατροδικαστικές έρευνες «τρέχουν» οι ανακριτικές για το θάνατο της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη που έφυγε από τη ζωή πριν μερικούς μήνες και για τον οποίο κατηγορείται η μητέρα του.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται και τα τηλέφωνα και το τάμπλετ της Ρούλας Πισπιρίγκου, ώστε να διαπιστωθεί αν έκανε αναζητήσεις για κεταμίνη ή κάποια άλλη ουσία καθώς και οι κλήσεις πριν και μετά το θάνατο του κάθε παιδιού.