Προσγείωση τρόμου στο Μαϊάμι -Αεροπλάνο με 137 επιβαίνοντες σύρθηκε με την κοιλιά (video)

432

Αεροσκάφος της Δομινικανής αεροπορικής εταιρείας που μετέφερε περισσότερους από 100 επιβάτες προσγειώθηκε επεισοδιακά τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι. Τρεις επιβαίνοντες τραυματίστηκαν, οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, δεν λειτούργησε ο μηχανισμός προσγείωσης με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να κάνει μια τρομακτική αναγκαστική προσγείωση.

Το αεροσκάφος χτύπησε σε ένα μικρό κτίριο και έναν πύργο επικοινωνιών, ενώ γλίστρησε με την κοιλιά του στον διάδρομο προσγείωσης πριν τυλιχθεί στις φλόγες.

Τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα. Το αεροπλάνο μετέφερε 126 επιβάτες και 11 μέλη του πληρώματος.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους κατέρρευσε. Ήταν μέρος του στόλου της Red Air, μιας οικονομικής αεροπορικής εταιρείας που ιδρύθηκε πέρυσι στη Δομινικανή Δημοκρατία.

«Νόμιζα ότι θα πέθαινα, στην πραγματικότητα», δήλωσε η Πάολα Γκαρσία στο CBS Miami. «Υπήρχε ένας ηλικιωμένος άνδρας δίπλα μου και τον αγκάλιαζα. Ήταν φρικτό».

«Χτυπούσαμε από τη μια πλευρά στην άλλη και όλα τα παράθυρα έμοιζαν να έσπαγαν και μετά όλα ήταν μια χαρά. Τότε οι επιβάτες άρχισαν να τρέχουν και εγώ πήδηξα έξω και άρχισα να τρέχω γιατί προκλήθηκε και φωτιά».

Πλάνα που τραβήχτηκαν από τον διάδρομο προσγείωσης έδειχναν τη μύτη του ασημένιου τζετ να έχει γίνει κομμάτια, ενώ μαύρος καπνός έβγαινε από το αριστερό φτερό του.

Άλλα πλάνα έδειχναν το αεροπλάνο να γλιστράει με την κοιλιά του στον διάδρομο προσγείωσης και στη συνέχεια να συγκρούεται με τον πύργο επικοινωνιών, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο επιβάτης Balo Delgado δήλωσε ότι ο πανικός αντικαταστάθηκε γρήγορα από τη σιγουριά ότι θα σωθούν καθώς είδε τα πυροσβεστικά συνεργεία να ρίχνουν νερό.

«Πανικός, απόλυτος πανικός. Ηταν μια τρομερή εμπειρία, στην πραγματικότητα, αλλά όπως είπα αισθάνομαι ασφαλής», δήλωσε στο CBS Miami. «Ηταν σαν όλο αυτό να έγινε σε ένα λεπτό και μετά μπορούσες να δεις όλους τους αξιωματικούς μέσα από το παράθυρο να κάνουν τη δουλειά τους».

Τα πυροσβεστικά συνεργεία έφτασαν γρήγορα στο σημείο, σβήνοντας το φλεγόμενο φτερό με αφρό που επιβραδύνει τις φλόγες.

Το αεροσκάφος ανήκε στον στόλο της RED Air και είχε φτάσει στο Μαϊάμι από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 17:38. Τα πυροσβεστικά συνεργεία απεστάλησαν στις 5:39μμ, ανέφερε το WPLG.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μαϊάμι δήλωσε ότι οι πτήσεις καθυστέρησαν λόγω της συντριβής.