Ψευτογιατρός: Όλο το παραπεμπτικό βούλευμα για την πρώτη καταγγελία – Στο εδώλιο στις 8 Μαΐου

Η δράση του φυσικοθεραπευτή Διονύση Τριανταφύλλου με τις «θαυματουργές ενέσεις» με τα βλαστοκύτταρα και τα πεπτίδια δεν είναι είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις δικαστικές αρχές. Η πρώτη μήνυση όπως έχει αποκαλύψει το newpost έχει υποβληθεί εναντίον του το 2017 από ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας και τη μητέρα της.

Ακολούθησαν καταθέσεις αλλά και η απολογία του κατηγορουμένου ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η κατηγορία είναι απάτη κατ εξακολούθηση και ο φυσικοθεραπευτής θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 8 Μαΐου .Το newpost φέρνει στο φως το παραπεμπτικό βούλευμα αυτής της υπόθεσης που δείχνει και τη δράση του κατηγορουμένου.

«Της συστήθηκε ως νευρολόγος με άδεια νευρολογίας στο εξωτερικό»

Η ασθενής διαγνώσθηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας από το 2011 και μέχρι τον Απρίλιο του 2014 ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση λαμβάνοντας συγκεκριμένη αγωγή ενώ εντάχθηκε σε πρόγραμμα αποκατάστασης σε συγκεκριμένο κέντρο .Εκεί γνωρίζει τον γιατρό.

Στο βούλευμα αναφέρεται : «της συστήθηκε ως ιατρός νευρολόγος ,ο οποίος είχε λάβει «άδεια νευρολογίας στο εξωτερικό « και ο οποίος της ανέφερε ότι είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία, μέχρι πλήρους ίασης , αντίστοιχες περιπτώσεις της ασθένειας αυτής συνεργαζόμενος με έναν Γερμανό ιατρό επίσης νευρολόγο.

Πειθόμενες οι εγκαλούσες (μητέρα και κόρη) στις διαβεβαιώσεις του, την 15-2 – 2015 ταξίδεψαν – η κόρη με τον αδερφό της και τον κατηγορούμενο στη Στουτγάρδη Γερμανίας προκειμένου να υποβληθεί η κόρη σε εξέταση «Pet scan» η οποία όπως τους ανέφερε ο κατηγορούμενος δεν διενεργείται στην Ελλάδα και ακολούθως να την αξιολογήσει ο Γερμανός γιατρός ώστε να αποφασίσει το θεραπευτικό σχήμα σε συνεργασία με τον κατηγορούμενο. Πράγματι επισκέφθηκαν τον γιατρό , ο οποίος όπως αργότερα διαπίστωσαν δεν ήταν νευρολόγος και ότι μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εξέτασης της πρότειναν να υποβληθεί σε θεραπεία με πεπτίδια.

Ο κατηγορούμενος της εξήγησε ότι τα πεπτίδια είναι κατάλληλα για την «ενεργοποίηση» (ή καλύτερα διέγερση) συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου ούτως ώστε όταν θα γινόταν η έγχυση με βλαστοκύτταρα να διαστηριοποιούνταν οι περιοχές που είχαν ενεργοποιηθεί από τα πεπτίδια. Στην επίσκεψή της στη Γερμανία έγινε μία πρώτη χορήγηση πεπτιδίου ενέσιμης μορφής ενώ όταν επέστρεψαν την επόμενη στην Αθήνα ξεκίνησε η θεραπεία υπό την επίβλεψη του κατηγορουμένου».

Σύμφωνα με τις οδηγίες η ασθενής έπρεπε να λαμβάνει ενέσιμα τα πεπτίδια ώστε τον Μάρτιο του 2015 να γίνει ένεση με βλαστοκύτταρα και ότι στη συνέχεια σε έξι μήνες θα έπρεπε να πραγματοποιεί μία ένεση ανά 15 ημέρες. Έλεγε δε ότι τα πεπτίδια που ήταν σε σκόνη τα εισήγαγε ο ίδιος από τη Γερμανία καθώς δεν υπήρχαν στην Ελλάδα .Ο κατηγορούμενος επιπλέον δεν αποκάλυψε ποτέ τι περιείχαν αυτά τα σκευάσματα ενώ έδινε και φάρμακο που το έφερνε από Ρωσία.

Έκανε έκπτωση στις τιμές για τις ενέσεις .

Ο φυσικοθεραπευτής εμφανιζόταν όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά πολύ αισιόδοξος και τους έλεγε ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2015 η ασθενής θα γινόταν καλά καθώς ο οργανισμός της μετά βεβαιότητας θα ανταποκρινόταν σε αυτή τη θεραπεία ,όπως προκύπτει από τις εξετάσεις της όπως έλεγε.

Όλα αυτά βέβαια μα το αζημίωτο. Από 100 ως 200 ευρώ το κάθε πεπτίδιο ενώ η κάθε ένεση με βλαστοκύτταρα κόστιζε 25.000 ευρώ.

«Ο ίδιος είχε δεσμευθεί ότι θα τους προσκόμιζε τις αποδείξεις αλλά και τις πιστοποιήσεις των βλαστοκυττάρων από τη Γερμανία κάτι το οποίο ουδέποτε έπραξε» αναφέρεται στο βούλευμα.

Η κατάσταση της υγείας της ασθενούς πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Από στοιχεία της υπόθεσης προέκυψε ότι:

«Ο κατηγορούμενος απέδωσε το γεγονός σε κόπωση από την αποκατάσταση και παρότρυνε τη δεύτερη να διακόψει τις συνεδρίες αποκατάστασης και να συνεχίσει τις θεραπείες κατ’ οίκον .Λίγο αργότερα δε όπως προκύπτει είπε στην ασθενή να σταματήσει ένα φάρμακο που έπαιρνε λέγοντάς της : «το δίνουν όταν τίποτα άλλο δεν έχουν να κάνουν και στο δίνουν για να πας σπίτι σου να πεθάνεις».

Την απειλούσε ότι θα πεθάνει και απέδιδε στο φάρμακο που έκοψε ότι επιβαρυνόταν η κατάσταση της υγείας της .

«Τον Αύγουστο του 2015 υποβλήθηκε επειγόντως σε επόμενη έγχυση βλαστοκυττάρων η οποία κόστισε 5.000 ευρώ διότι όπως της ανέφερε ο κατηγορούμενος «τα βλαστοκύτταρα για τα νεύρα είναι πιο οικονομικά .»Η μητέρα ζητούσε αποδείξεις για τα χρήματα που έδινε αλλά εκείνος της έλεγε:

«Έχω ξεχάσει να τα φέρω και τα φέρω την επόμενη φορά που θα πάω ταξίδι στη Γερμανία .» Πρότεινε μάλιστα να της χορηγήσει προσωρινά μηνιαίες μικρού ποσού αποδείξεις δήθεν για φυσιοθεραπεία καθώς είχε μόνο άδεια φυσικοθεραπευτή .Η ασθενής χειροτέρευε και εκείνος έλεγε :

«Αυτή είναι η συνήθης διαδικασία και μέχρι ο εγκέφαλος να διορθώσει τις βλάβες του αυτά τα συμπτώματα δεν θα μπορούσαν να αποφθευχθούν .» ενώ αργότερα απέδωσε την επιδείνωση σε λοίμωξη η οποία όμως δεν υπήρχε .Μετά έκανε και νέα έκπτωση στην ένεση Αντί 25.000 ευρώ πλήρωσαν 18.000 ευρώ με την αιτιολογία ότι είχαν ήδη καταβάλλει μεγάλο ποσό .

«Ενημέρωσε τη μητέρα ότι λόγω της μεταβολής του νομοθετικού πλαισίου στη Γερμανία έπρεπε να προαγορασθούν πεπτίδια για ένα ολόκληρο χρόνο αλλιώς η θεραπεία θα έμενε ατελής πιέζοντας με φορτικότητα για την καταβολή χρημάτων και ασκώντας ψυχολογική πίεση σε καθεμία ξεχωριστά απειλώντας ότι ή ο ίδιος ή ο Γερμανός θα σταματήσουν την Θεραπεία .»

Οι ισχυρισμοί του γιατρού

Οι δύο γυναίκες γρήγορα κατάλαβαν ότι τις εξαπατούσε και κατέθεσα μήνυση αλλά και αγωγή στις 22 Οκτωβρίου 2017 για ηθική βλάβη .

Ο κατηγορούμενος διατηρούσε λογαριασμούς και στη Γερμανία ενώ απάντησε με μήνυση για εκβιασμό .

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι συστήθηκε από την πρώτη στιγμή ως φυσιοθεραπευτής και οι μόνες εργασίες που παρείχε ήταν αυτές του επαγγέλματός του και όποια χρηματικά ποσά είχε εισπράξει μέσω τραπέζης .Ότι δεν υπέβαλε την ασθενή σε καμία θεραπεία και ότι τον Γερμανό γιατρό δεν της το σύστησε ο ίδιος αλλά άλλη ασθενής .Ότι δεν μετέφερε ποτέ πεπτίδια στην Ελλάδα αντιθέτως μητέρα και κόρη συνομιλούσαν οι ίδιες με τον Γερμανό γιατρό .Εκείνος υποστήριξε ότι πήρε…16.800 ευρώ για τα οποία είχε δώσει αποδείξεις .

Στις 8 Μαΐου θα δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση .