Σαν σήμερα το 1977, κυκλοφόρησε το 1ο Star Wars!

203

Σαν σήμερα το 1977, έκανε πρεμιέρα σε μόλις 32 κινηματογράφους των ΗΠΑ, η ταινία «Star Wars, Επεισόδιο IV: Μια νέα ελπίδα», η ταινία έφθασε στις Ελληνικές αιθουσες τον χειμωνα του ιδιου έτους.

Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Σερ Άλεκ Γκίνες, Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ και Πίτερ Κάσινγκ, εκτυλίσσεται σε ένα μακρινό γαλαξία και σε ένα μέλλον άγνωστο για τον πλανήτη μας. Στην ταινία μπορεί οι περισσότεροι να είναι άνθρωποι, όμως κάποιος θα βρει και διαφορετικές μορφές ζωής.

Ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας και «πατέρας» του franchise, αρχικά ήθελε να γυρίσει την ταινία «Φλας Γκόρντον», όμως η αποτυχία να αποκτήσει τα δικαιώματα για την ταινία τον έσπρωξε να δημιουργήσει κάτι δικό του.

Ο ίδιος ο Λούκας δημιούργησε μια νέα τεχνολογία μόνο για να μπορέσει να γυρίσει το Star Wars, αρχικα η παραγωγή της ταινίας πέρασε από πολλά προβλήματα, κυρίως τεχνικών δυσκολιών και έλλειψης κεφαλαίων. Με την εταιρία παραγωγης FOX να σκέφτεται την ακύρωση του project.

Η μεγάλη επιτυχία της πρώτης ταινίας δεν άφησε ασυγκίνητο τον Λούκας, η επιτυχία της μπορεί να αποδοθεί στην ανάγκη των Αμερικανών να ξεφύγουν από τη ζοφερή πραγματικότητα που τους περιέβαλε, μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ και το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ.

Ο ίδιος ο Λουκάς αρχικά γύρισε ακόμα δυο έργα και το 1999 μας παρουσίασε μια prequel τριλογία και να ακολουθεί μια Sequel τριλογία, αλλά και αυτόνομες ταινίες και αρκετές σειρές.

Οι ταινίες:

1977 Επεισόδιο IV – Μια Νέα Ελπίδα

1980 Επεισόδιο V – Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται

1983 Επεισόδιο VI – Η Επιστροφή των Τζεντάι

1999 Επεισόδιο I – Η Αόρατη Απειλή

2002 Επεισόδιο II – Η Επίθεση των Κλώνων

2005 Επεισόδιο III – Η Εκδίκηση των Σιθ

2015 Επεισόδιο VII – Η Δύναμη Ξυπνάει

2017 Επεισόδιο VIII – Οι Τελευταίοι Τζεντάι

2910 Star Wars: Skywalker – Η Άνοδος