Σουηδία: Ισόβια σε 22χρονο Σομαλό «πρόσφυγα» που στραγγάλισε την έγκυο φίλη του γιατί δεν ήθελε να πει στη μάνα του ότι είναι χριστιανή!

291

Ένας Σομαλός «πρόσφυγας» που δολοφόνησε την επτά μηνών έγκυο φίλη του, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από σουηδικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Saga Forsgren Elneborg, 20 ετών, βρέθηκε στραγγαλισμένη στο σπίτι της στην πόλη Orebro τον Απρίλιο του 2023, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε τη σκανδιναβική χώρα. Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο 22χρονος φίλος της Mohamedamin Abdirisek Ibrahim αποφάσισε να τη δολοφονήσει παρά να αντιμετωπίσει την ντροπή να πει στη μουσουλμανική οικογένειά του ότι η φίλη του – που πιστεύεται ότι ήταν μισή Ταϊλανδή, μισή Σουηδή και χριστιανή – περίμενε παιδί από αυτόν.

Ισχυρίζονται ότι τη νύχτα που ο Ibrahim επρόκειτο να πει στην οικογένειά του για την εγκυμοσύνη της Saga, πήγε στο διαμέρισμά της και τη στραγγάλισε τυλίγοντας το καλώδιο της λάμπας της γύρω από τον λαιμό της. Ο δικαστής και οι ένορκοι στο περιφερειακό δικαστήριο του Örebro συμφώνησαν και σήμερα το πρωί ανακοίνωσαν ότι ο Ibrahim θα αντιμετωπίσει ισόβια κάθειρξη.

Η μητέρα της 20χρονης είπε στην αστυνομία ότι ο 22χρονος είχε κρατήσει τη σχέση του με τη Saga μυστική από την οικογένειά του, λόγω του ότι ο ίδιος ήταν μουσουλμάνος και η κόρη της χριστιανή. Πρόσθεσε επίσης ότι είχε συναντήσει τον 22χρονο μόνο περίπου τρεις φορές, παρά το γεγονός ότι η κόρη της ήταν μηνών έγκυος στο μωρό του.