Στρατηγός Κωσταράκος: Συγχαρητήρια για την απόφαση αντικατάσταση των παλιών τεθωρακισμένων

281

Συγχαρητήρια σε όσους έλαβαν την απόφαση να αντικατασταθούν τα παλαιά σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 με τα σύγχρονα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder δίνει ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σημειώνει ότι μετά από πολλά χρόνια παραμέλησης του Μηχανοκίνητου Πεζικού, επιτέλους αποφασίστηκε να εξοπλιστεί με τα κατάλληλα οχήματα μάχης.

Όλη η ανάρτησή του:

«Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, την κυβέρνηση το ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ, για τη απόφαση αντικατάσταση των παλαιών σοβιετικών ΤΟΜΑ BMP-1, γνωστής περιορισμένης επιχειρησιακής αξίας με νεώτερα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder, αλλά και την εισαγωγή των νέων γερμανικών ΤΟΜΑ Lynx στον ίδιο ρόλο.

Οι αβλεψίες και η παραμέληση του Μηχανοκίνητου Πεζικού για πολλά χρόνια, επιτέλους φαίνεται ότι λαμβάνει τέλος. Το θρυλικό παγκοσμίως ελληνικό πεζικό γι τις εφόδους με τις ξιφολόγχες του, τώρα επιτέλους εξοπλίζεται και με τα κατάλληλα Οχηματα Μάχης. Συγχαρητήρια σε όλους όσους μετείχαν στη λήψη αυτής της εξαιρετικά σημαντικής απόφασης.»