Συναγερμός στην Ρώμη για τα δεκάδες παράνομα τζαμιά: Έκθεση του υπουργείου εσωτερικών κάνει λόγο για αυξανόμενο ισλαμικό ριζοσπαστισμό!

333

Ο αριθμός των ανεπίσημων τζαμιών στην ιταλική πρωτεύουσα Ρώμη που παρακολουθείται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ιταλίας έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς οι χώροι προσευχής που κηρύττουν θεμελιώδεις ισλαμικές διδασκαλίες εισβάλλουν στην ιταλική κοινωνία.

Σύμφωνα με νέα έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας, έχουν εντοπιστεί συνολικά 53 ανεπίσημοι μουσουλμανικοί χώροι προσευχής, που βρίσκονται σε υπόγεια και γκαράζ σε όλη την πόλη, οι οποίοι παρακολουθούνται για ισλαμιστική δραστηριότητα.

Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί από τα 30 ανεπίσημα τζαμιά που είχαν επισημανθεί πριν από μια δεκαετία.

“Αυτοί οι κρυφοί χώροι λατρείας είναι εκεί όπου παραμονεύει η ριζοσπαστικοποίηση και όπου, καμουφλαρισμένοι ανάμεσα στους πιστούς, εκείνοι οι μοναχικοί λύκοι που πολύ συχνά έχουν γίνει μάρτυρες του ιερού πολέμου”, γράφει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ll Tempo.

Ο φάκελος αποκάλυψε ότι μπορεί να υπάρχουν πάνω από 100 τακτικά σημεία συνάντησης μουσουλμάνων σε όλη την πόλη που δεν είναι καταγεγραμμένα ως επίσημοι χώροι λατρείας, με φόβους για τη φύση αυτών των ραντεβού εν μέσω της αυξανόμενης απειλής της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ανεπίσημοι χώροι προσευχής που βρίσκονται σε αποθήκες και διαμερίσματα κατοικιών, κατηγοριοποιούνται από τις υπηρεσίες πληροφοριών σε τρία επίπεδα τρομοκρατικής απειλής: κανένας κίνδυνος, μεσαίος κίνδυνος και αυξημένος κίνδυνος.

Επί του παρόντος, περισσότεροι από τους μισούς χώρους παρακολουθούνται συνεχώς, επειδή θεωρούνται μεσαίου ή υψηλού κινδύνου.

Οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Ιταλία περιλαμβάνουν συχνά παρακολούθηση του σκοτεινού ιστού για ισλαμιστική προπαγάνδα και επικοινωνίες, παρακολουθήσεις σε ύποπτους χώρους και εξέταση κειμένων και ομιλιών που κηρύσσονται από ιμάμηδες στα ανεπίσημα τζαμιά.

Σε ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ που δημοσιεύθηκε από το ιταλικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα Fuori dal Coro, μυστικοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν μερικούς από αυτούς τους ανεπίσημους χώρους προσευχής που βρίσκονται σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του μήνα εορτασμού του Ραμαζανιού για να αξιολογήσουν τη φύση των κηρυγμάτων και του περιεχομένου που μοιράζονται.

Στην ταινία με τίτλο “Μετανάστες και βία, οι μουσουλμάνοι που μισούν την Ιταλία”, ένας δημοσιογράφος επισκέφθηκε έναν τέτοιο χώρο στην περιοχή Via Padova του Μιλάνου, όπου ένας επισκέπτης του τζαμιού καυχιόταν πως “είναι γραμμένο στο Κοράνι ότι θα διώξουμε τους Εβραίους”.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι Εβραίοι που στοχεύουν αυτοί οι ριζοσπάστες ισλαμιστές. Όταν ρωτήθηκε αν οι μουσουλμάνοι θα κατακτήσουν σύντομα τον δυτικό κόσμο, ο άνδρας απάντησε: “Ναι, ναι. Το πρώτο μέρος θα είναι η Ιταλία, επειδή η Ιταλία είναι πολύ κοντά στο Ισλάμ. Η Ιταλία έχει καλή καρδιά”.

“Κοιτάξτε μόνο τις εκκλησίες, λίγοι ηλικιωμένοι, πέντε εδώ, πέντε εκεί”, πρόσθεσε, αντιπαραβάλλοντας τη μείωση των εκκλησιαστικών εκκλησιών με την εκθετική αύξηση των μουσουλμανικών χώρων προσευχής σε όλη τη χώρα.

Πρόσφατα υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν στην Ιταλία, όπως τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ένας Αιγύπτιος και ένας Ιταλός πολίτης αιγυπτιακής καταγωγής κατηγορήθηκαν ότι ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Πιο πρόσφατα, στις 8 Απριλίου, οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τον υπήκοο του Τατζικιστάν, Ilkhomi Sayrakhmonzoda, ύποπτο μέλος της ομάδας απόσχισης του Ισλαμικού Κράτους ISPK, καθώς επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα από τις Κάτω Χώρες.

Ο άνδρας καταζητείτο από την Ιντερπόλ για ύποπτη συμμετοχή στο σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η επιδιωκόμενη επιχείρησή του στην Ιταλία παραμένει άγνωστη.