Συναντήθηκαν ο Πρόεδρος της Ινδονησίας και ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης στην Ινδονησία

176

Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Lee Hsien Loong στο παλάτι Bogor στη Δυτική Ιάβα τη Δευτέρα στην ετήσια συνάντηση Ινδονησίας-Σιγκαπούρης Leaders’ Retreat 2024.

«Αυτή είναι η 7η συνάντηση των Ηγετών και είναι ένα ισχυρό μήνυμα για τη συνέχεια της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, της Σιγκαπούρης και της Ινδονησίας», δήλωσε ο Widodo σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Widodo εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή των συμφωνιών άμυνας και έκδοσης και συζήτησε τις επενδυτικές ευκαιρίες, μεταξύ άλλων στον τομέα της πράσινης οικονομίας και της κλωστοϋφαντουργίας.

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης είπε ότι η χώρα του σημείωσε σημαντική πρόοδο στην αμυντική και οικονομική συνεργασία με την Ινδονησία, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής συμφωνίας για την αμυντική και ψηφιακή οικονομική συνεργασία.

Τόνισε την ευεργετική οικονομική συνεισφορά της Ινδονησίας στην Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και υπογράμμισε τη σημασία του έθνους για τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής.