Τα αποτελέσματα της επενδυτικής πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά που ισοπέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

242

Επί Σαμαρά:

1. El Dorando Gold – Εξόρυξη χρυσού από της Σκουριές Χαλκιδικής.

2. Lamda Development – Ανάπλαση και ανάπτυξη στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

3. ΝΟΚΙΑ – Πανευρωπαϊκό Ερευνητικό κέντρο στην Κηφισιά.

4. Hewlett-Packard – Πανευρωπαϊκό κέντρο διανομής στο λιμάνι του Πειραιά, επίσης σε συνεργασία με την Cosco θα αναλάμβανε την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου σε ολόκληρη την χώρα και την σύνδεση του με τα ευρωπαϊκά δίκτυα.

5. Fiat-Chrysler (FCA) Η έβδομη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον πλανήτη έχει επενδύσει στο αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην έρευνα για τα ευέλικτα φωτοβολταϊκά, σε δεύτερη φάση είχε προβλεφτεί η κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλιακών-υβριδικών αυτοκινήτων στην Θεσσαλονίκη και διακίνηση τους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

6. Tesla – ο κολοσσός τεχνολογίας του Elon Musk θα δημιουργούσε στο Περιστέρι Αττικης μονάδα παραγωγής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και της οικιακής μπαταρίας, θα γινόταν η ευρωπαϊκή της έδρα και το κέντρο διακίνησης σε όλη την Ευρώπη – υπήρχε και η προοπτική για μεγαλύτερη εξέλιξη εφόσον υπήρχε ζήτηση.

7. Samsung – Συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα με τα ευέλικτα φωτοβολταϊκά με ενδεχόμενο επένδυσης στην Ελλάδα (οι συνομιλίες δεν προχώρησαν περαιτέρω παρότι υπήρχε ενδιαφέρον της κορεατικής εταιρείας καθώς ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και έμειναν στην μέση)

8. Δημιούργησε συνθήκες για τουριστικές επενδύσεις και εξέλιξη του ιαματικού τουρισμού αξιοποιώντας τον φυσικό πλούτο της χώρας! Παράλληλα θα υπήρχε ανάπτυξη του του Real Estate.

*FCA και Samsung συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την έρευνα για τα ευέλικτα φωτοβολταϊκά με σκοπό να αντλήσουν μελλοντικά στελέχη που θα πάρουν στις έδρες τους!

Όλες αυτές οι επενδύσεις εκτός από την άμεση απασχόληση θα δημιουργούσαν επιπλέον έμμεσες θέσεις εργασίας, νέες επιχειρήσεις μικρότερες γύρω από αυτές, η οικονομία είχε μπει σε πρωτοφανή τροχιά ανάπτυξης.

Η αύξηση των εξαγωγών και μάλιστα με προϊόντα βαριάς βιομηχανίας θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του ΑΕΠ

Επι Τσίπρα:

1. Εl Dorando Gold – Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και οι επιθέσεις που δέχτηκε η εταιρεία την έχουν φέρει ένα βήμα πριν την αποχώρηση.

2. Lamda Development – Όλα τα δήθεν προβλήματα σχετικά με Ελληνικό ώστε να εμποδίσουν την άδεια ανοικοδόμησης ανάγκασαν την Lamda να κρατά απόσταση με ενδεχόμενο αποχώρησης.

3. ΝΟΚΙΑ, ΗP, FCA  Εξαιτίας της περήφανης διαπραγμάτευσης του Γιανη εγκατέλειψαν τα σχέδια επένδυσης στην ελληνική επικράτεια γιατί δεν υπήρχε πλέον αξιόπιστο οικονομικό περιβάλλον. Η Samsung ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο και σταμάτησε τις συνομιλίες.

4. Οι επενδύσεις στον τουρισμό μειώθηκαν.

5. Λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς η άδικη φορολογία έχει γονατίσει τους καταστηματάρχες, αποτέλεσμα με το κλείσιμο των μαγαζιών και τις αναγκαστικές απολύσεις είναι η αύξηση της ανεργίας.

6. Μεγάλες εταιρείες (Coca Cola, Pepsi, Pitsos και πολλές άλλες) εγκαταλείπουν την παραγωγή στην Ελλάδα και μεταφέρονται στην Βουλγαρία και την Τουρκία ώστε να έχουν πιο φιλικό φορολογικό πλαίσιο.

7. Ο Τσιπρας που χρέωσε την χώρα με 200 δις επειδή είχε αυταπάτες δεν λογαριάζει τα παραπάνω και στήνει σκευωρίες για να σπιλώσει αυτούς που άλλαζαν την Ελλάδα, τους αποδίδει την ευθύνη της κρίσης την ίδια ώρα που αυτός γονάτισε την οικονομία με τις επιλογές του.

8. Επειδή τις τελευταίες μέρες έγινε μεγάλος ντόρος σχετικά με την ίδρυση της Tesla Greece, το οποίο χειρίζεται επικοινωνιακά η κυβέρνηση ως επιτυχία της για μία επένδυση η οποία είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, θέλω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους, διευκρινίζοντας ότι ο επικεφαλής της Tesla Εlon Musk δεν έκρυψε ποτέ του τον θαυμασμό του για την Ελλάδα, και την επιθυμία του να επενδύσει στην χώρα μας, παρόλο που στο τέλος του 2014 απεσύρθη από την πολυπόθητη επένδυση. Η νέα επένδυση περιορίζεται στην έρευνα και στην σχεδίαση όπου σε συνεργασία με τα ελληνικά πανεπιστήμια και με το ίδρυμα Δημόκριτος θα μπορέσει να αντλήσει σημαντικούς επιστήμονες για τις ανάγκες της, ακριβώς όπως πράττει η FCA και η Samsung, πλέον δεν προβλέπεται μονάδα παραγωγής όπως αρχικά ήταν το σχέδιο του 2014. Το χρονικό σημείο που επέλεξε ο Musk να ασχοληθεί με την χώρα μας είναι το κομβικό σημείο κατά το οποίο η κυβέρνηση αρχίζει και σβήνει και το ενδεχόμενο εκλογών με πανωλεθρία τους πιο κοντά από ποτέ και ο βασικός λόγος για τον οποίο πείστηκε ο επικεφαλής της Tesla για την επένδυση στην χώρα μας είναι ο επικεφαλής του στον τομέα έρευνας και σχεδίασης που είναι ο Έλληνας Κωστής Λάσκαρης. Επομένως παρουσιάζουν μία επενδυτική τους αποτυχία ως την καλύτερη συμφωνία.

ΤΕΛΟΣ – Ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον θα μας έδινε και την ασφάλεια απέναντι στις διεκδικήσεις άλλων χωρών, τα οικονομικά συμφέροντα δεν θα άφηναν περιθώρια αμφισβητήσεων τόσο από Τούρκους όσο και από Σκοπιανούς και Αλβανούς.

Ο Τσίπρας ψάχνει ενόχους να καλύψει την δίκη του αχρηστία! Έχει μάλιστα το θράσος να κατηγορεί αυτούς που επιχείρησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση… Αυτούς που αν είχαν μείνει θα είχαμε βγει από τα μνημόνια και θα ζούσαμε την εποχή της ανάπτυξης…

Επομένως το αριστερό μνημόνιο και η μιζέρια είναι επιλογή του ελληνικού λαού! Αλλά ευτυχώς γλιτώσαμε το ανάλγητο Mail Χαρδούβελη…. Γλιτώσαμε τις πολυεθνικές…
Γλιτώσαμε την ανάπτυξη…. Γλιτώσαμε την εισροή κεφαλαίων και την δημιουργία θέσεων εργασίας…