Τα «μαζεύει» ο Ταμήλος μετά τον σάλο για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

147

Σε αναδίπλωση των δηλώσεών του προχώρησε ο Μιχάλης Ταμήλος, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του για τα θύματα των Τεμπών, που έφεραν και την άμεση διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός των Τρικάλων «Ράδιο Ζυγός», ο κ. Ταμήλος ανέφερε: «Εμείς οι Τρικαλινοί πολίτες δεν ευθυνόμαστε για τις διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης και για τις ενέργειες της Κυβέρνησης στο δυστύχημα των Τεμπών. Παρά τα προβλήματα που συνέβησαν στα Τρίκαλα το 2023, όλοι οι πολίτες των Τρικάλων στήριξαν την οικογένεια Πλακιά και όλες τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών. Η στήριξη συνεχίζεται έως την τελική δικαίωση και δεν πρέπει να χαθεί για κανένα λόγο».

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν

Ο Μιχάλης Ταμήλος σε συνέντευξή του στον τοπικό ραδιοσταθμό, με αφορμή την παρουσία στην παρέλαση των γονιών των κοριτσιών από το Καστράκι που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, στην παρέλαση, σχολίασε:

«Με αφορμή το γεγονός, ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1.977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1.977 Τρικαλινοί πέθαναν… Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ψάχνει να βρει δουλειά. Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί τη γυναίκα κτλ., θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα. Υπάρχει ζωή για τους άλλους… όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;».

Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής αναφέρθηκε και στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε «θέατρο εντυπώσεων»: «Καμιά οικογένεια δεν θα τη σώσει ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης, κανένας… Μόνοι οι συγγενείς θα πρέπει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Θα τελειώσει και αυτό και η ζωή συνεχίζεται… σιγά τώρα την πρόταση μομφής», ανέφερε, μεταξύ άλλων.