Τουλάχιστον 4 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο Χάρκοβο – «Αποτρέψαμε πυραυλική επίθεση στο Μπέλγκοροντ», λένε οι Ρώσοι

194

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν τη νύκτα της Τρίτης προς Τετάρτη στο Χάρκοβο από ρωσικά πλήγματα, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η Ρωσία από την πλευρά της επεσήμανε ότι κατέρριψε ουκρανικούς πυραύλους πάνω από μία περιφέρειά της στη μεθόριο.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ στο Telegram, τρεις άνθρωποι, ηλικίας 55, 56 και 64 ετών, «τραυματίστηκαν» από τον ρωσικό βομβαρδισμό.

Ένας άλλος ηλικίας 62 ετών «τραυματίστηκε» από επίθεση drone, διευκρίνισε ο ίδιος.

Η επαρχία του Χαρκόβου, όπου βρίσκεται και η ομώνυμη πόλη – η δεύτερη μεγαλύτερη της Ουκρανίας —συνορεύει με τη Ρωσία και γίνεται σχεδόν καθημερινά στόχος πληγμάτων.

Συνολικά τη νύκτα της Τρίτης προς Τετάρτη η Ρωσία στοχοθέτησε με «13 drones» διάφορες ουκρανικές επαρχίες, ανάμεσα στις οποίες και το Χάρκοβο, σημείωσε στο Telegram ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας Μικόλα Ολεχτσούκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δέκα» drones «αναχαιτίστηκαν» από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα πάνω από το Χάρκοβο, το Σούμι και το Κίεβο.

Στη Ρωσία ο στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι «κατέστρεψε» 18 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία με συστήματα Vampire πάνω από την περιφέρεια Μπέλγκοροντ.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ ένας άνδρας τραυματίστηκε «από οβίδα».

Το Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, έχει γίνει στόχος των τελευταίο καιρό πολλών επιθέσεων με drones και πυραύλους.

Πηγή: OnAlert.GR