Το γαλλικό μπαλέτο θα παρουσιάσει δύο κλασικά έργα στη Σαγκάη

167

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Μπορντό θα εμφανιστεί για το κοινό στη Σαγκάη για τον εορτασμό της 60ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών δεσμών μεταξύ Κίνας και Γαλλίας, καθώς και του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Γαλλίας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους σε όλη την Κίνα, το διάσημο γαλλικό μπαλέτο θα παρουσιάσει δύο διαχρονικά κλασικά έργα, το “La Sylphide” κα το “Don Quixote” (Πράξη III), στο Κέντρο Ανατολής Τέχνης της Σαγκάης από τις 10 έως τις 12 Μαΐου.

Ο Liu Aihua, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του κέντρου, είπε ότι αυτές οι παραγωγές αναδεικνύουν την πλούσια ποικιλομορφία και τη διαρκή γοητεία του γαλλικού μπαλέτου.

«Σε αυτήν τη σημαντική χρονιά και για τα δύο έθνη, που χαρακτηρίζεται από ένα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, στοχεύουμε να ενισχύσουμε τους πολιτιστικούς δεσμούς, να προωθήσουμε την αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ Κίνας και Γαλλίας και να εμβαθύνουμε τη φιλία μας», είπε ο Liu.

Με ιστορία που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Μπορντό είναι παγκοσμίως γνωστό για τις ρομαντικές και αισθητικά ευχάριστες παραστάσεις του γαλλικού μπαλέτου.