Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε στη χώρα μας απόπειρες δολοφονίας κατά ανδρών της Χαμάς από Ισραηλινούς

179

Η Τουρκία απάντησε μέσω των μυστικών υπηρεσιών της στα σενάρια που κυκλοφόρησαν και αναφέρουν ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να κάνει απόπειρες δολοφονίας ανδρών της Χαμάς στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Πηγές των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, που δεν κατονομάστηκαν, φέρονται να δήλωσαν στο πρακτορείο Anadolu ότι «έγιναν οι απαραίτητες προειδοποιήσεις» προς πάσα κατεύθυνση σχετικά με τις αναφορές στον διεθνή Τύπο ότι το Ισραήλ θα στοχοποιήσει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής μας χώρας και θα επιχειρήσει απόπειρες δολοφονίας εναντίον τους.

Οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση θα έχει «σοβαρές συνέπειες», δήλωσαν μέλη των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Anadolu, οι Τούρκοι αξιωματούχοι «υπενθύμισαν ότι διάφορες μυστικές υπηρεσίες είχαν στο παρελθόν προσπαθήσει να πραγματοποιήσουν παράνομες δραστηριότητες στο έδαφος της χώρας» και τόνισαν ότι «ανάλογες επιχειρήσεις δεν θα γίνουν ανεκτές».

Η αμερικανική Wall Street Journal έγραψε ότι το Ισραήλ καταστρώνει σχέδια για να εξοντώσει άνδρες της Χαμάς που ζουν εκτός παλαιστινιακών εδαφών.

Ο Ρόνεν Μπαρ, αρχηγός της Shin Bet, της υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, ανέφερε σε ηχογραφημένη δήλωση του που μεταδόθηκε την Κυριακή (3.12.2023) από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΚΑΝ, ότι το Τελ Αβίβ αποφασισμένο να σκοτώσει ηγέτες της Χαμάς που ζουν σε διάφορα σημεία του κόσμου, «συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, της Τουρκίας και του Λιβάνου».

«Θα χρειαστούν μερικά χρόνια, αλλά θα είμαστε εκεί για να το κάνουμε», προσέθεσε ο Ρόνε Μπαρ.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο έθεσε έναν στόχο για εμάς, να εξουδετερώσουμε τη Χαμάς. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Αυτό είναι το… Μόναχό μας», ακούγεται να λέει στις ηχογραφήσεις, αναφερόμενος στην πολυετή ισραηλινή επιχείρηση για τη δολοφονία των τρομοκρατών που ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, όπου σκοτώθηκαν 11 Ισραηλινοί.