ΥΠΕΞ Κίνας: Η αφήγηση για την «υπερπαραγωγική ικανότητα» των ΗΠΑ στοχεύει να πλήξει τις κινεζικές βιομηχανίες

167

Η αφήγηση της αμερικανικής «υπερβάλλουσας παραγωγικής ικανότητας» στοχεύει να πλήξει τις κινεζικές βιομηχανίες, κάτι που είναι άλλο ένα παράδειγμα οικονομικού εξαναγκασμού και εκφοβισμού των ΗΠΑ, δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Li Jian έκανε τις παρατηρήσεις όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το θέμα της «πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας» της Κίνας που προβλήθηκε πρόσφατα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το να κατηγορείς την Κίνα για «υπερπαραγωγική ικανότητα» δεν είναι καινούργιο, σημείωσε ο Λιν σε τακτική ενημέρωση ειδήσεων, λέγοντας ότι πριν από χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν την Κίνα για «υπερπαραγωγική ικανότητα» επειδή εξάγει πολλά προϊόντα υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους.

Τώρα κολλάει την ετικέτα της «υπερπαραγωγικής ικανότητας» στις εξαγωγές νέων ενεργειακών προϊόντων της Κίνας. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξάγουν το 80% των πατατών τους, ειδικά τα προηγμένα τσιπ, και είναι ένας μεγάλος εξαγωγέας χοιρινού κρέατος και γεωργικών προϊόντων. Είναι αυτή η “υπερπαραγωγική ικανότητα” σύμφωνα με τη λογική των ΗΠΑ;” πρόσθεσε ο Lin.

Στην πραγματικότητα, η αναλογία των εξαγωγών προς την παραγωγή για τα κινεζικά νέας ενεργειακά οχήματα είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και της Δημοκρατίας της Κορέας. Αυτό σίγουρα δεν είναι «να ρίξουμε επιπλέον προϊόντα στην παγκόσμια αγορά», είπε.

Ο Λιν είπε ότι η «πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα» μπορεί να μοιάζει με οικονομικό ζήτημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τη χρησιμοποιούν για να χτυπήσουν τις κινεζικές βιομηχανίες και να δώσουν στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες ένα αθέμιτο πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό της αγοράς. Είναι άλλο ένα παράδειγμα οικονομικού εξαναγκασμού και εκφοβισμού των ΗΠΑ.

Σημείωσε ότι στον σημερινό κόσμο, η προσφορά και η ζήτηση είναι και οι δύο παγκόσμιες και η χωρητικότητα κάθε χώρας καθορίζεται από το συγκριτικό πλεονέκτημα. Αυτό πρέπει να ιδωθεί από μια αντικειμενική, διαλεκτική και ορθολογική προοπτική που βασίζεται στους νόμους της οικονομίας.

Το ηγετικό πλεονέκτημα της Κίνας στη νέα ενέργεια αποκτάται μέσω ισχυρών επιδόσεων, τεχνολογικής καινοτομίας και πλήρους ανταγωνισμού στην αγορά, πρόσθεσε.

«Ένας άρρωστος δεν γίνεται καλά αναγκάζοντας άλλους να πάρουν το φάρμακο», είπε ο Λιν, προσθέτοντας ότι όσοι χρησιμοποιούν την «πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα» για να δικαιολογήσουν τον προστατευτισμό δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν, αλλά μόνο θα αποσταθεροποιήσουν τις παγκόσμιες βιομηχανικές αλυσίδες και θα βλάψουν τους αναδυόμενους τομείς. και εμποδίζουν την παγκόσμια κλιματική απόκριση και την πράσινη μετάβαση.

«Προτρέπουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκαταλείψουν την ηγεμονική νοοτροπία, να έχουν ανοιχτό μυαλό, να παίζουν δίκαιοι, να τηρούν τις αρχές της οικονομίας της αγοράς και τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου, να παρέχουν ένα πραγματικά παγκόσμιας κλάσης, προσανατολισμένο στην αγορά και με βάση το νόμο περιβάλλον για εμπορική και οικονομική συνεργασία. και συνεργαστείτε με τον υπόλοιπο κόσμο για την προώθηση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης χωρίς αποκλεισμούς που ωφελεί όλους», είπε ο εκπρόσωπος.