Ζέρβας για ακύρωση ΔΕΘ: Κατανοητή και σεβαστή η απόφαση

338
Ζέρβας

Tην ακύρωση της 85ης ΔΕΘ στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, σχολίασε με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η απόφαση ακύρωσης της 85ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία συνιστά αναμφίβολα ένα πλήγμα για την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή. Όταν, όμως, οι λόγοι που οδηγούν στη λήψη μιας τόσο βαριάς απόφασης έχουν να κάνουν με την προάσπιση της δημόσιας υγείας, οφείλουμε όλοι να σταθούμε με υπευθυνότητα», τονίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Οι ειδικοί επιστήμονες μίλησαν, η κυβέρνηση καθόρισε τα μέτρα και στο πλαίσιο αυτό η απόφαση ακύρωσης της φετινής διοργάνωσης και κατανοητή είναι και απολύτως σεβαστή», σημειώνει ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, παράλληλα τη θλίψη και την ανησυχία του για τις επιπτώσεις στην οικονομία της πόλης.

Ο δήμαρχος ζήτησε ένα «στρατηγικό σχέδιο» για την επούλωση των «πληγών» ενόψει και της έλευσης του πρωθυπουργού στην πόλη, τον επόμενο μήνα.

«Είναι ανάγκη εδώ και τώρα να σχεδιαστούν κεντρικά από την κυβέρνηση ενεργές πολιτικές στήριξης του επιχειρείν αλλά και αντισταθμιστικές πολιτικές ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία», αναφέρει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προσθέτει: «Ακριβώς αυτή είναι η προσδοκία μας από τον Πρωθυπουργό εν όψει της έλευσής του στη Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο: ένα στρατηγικό σχέδιο που θα επουλώνει τις οικονομικές πληγές και ταυτόχρονα ένα πακέτο λύσεων για το πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών, που τείνει να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα».

Σημειώνει ακόμη ότι μέσα σε λίγες ώρες από τη γνωστοποίηση της απόφασης για ακύρωση της ΔΕΘ προχώρησε σε σειρά επαφών με αξιωματούχους της κυβέρνησης, με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και με παραγωγικούς φορείς της πόλης, «καλώντας τους να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μέσα στο δύσκολο τοπίο που έχει διαμορφωθεί».

«Το στοίχημα είναι μεγάλο. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να το κερδίσουμε», καταλήγει ο κ. Ζέρβας.