Τζιτζικώστας για ακύρωση της ΔΕΘ: Η υγεία των συμπολιτών μας έρχεται πριν και πάνω από όλα

346

«Δεν νομίζω ότι μπορούσε να γίνει διαφορετικά, το μόνο που μπορούσε να γίνει διαφορετικά είναι να γίνει νωρίτερα έτσι ώστε η έκθεση να προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο», δήλωσε Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καλοκαιρινά ραντεβού» με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφορικά με την ακύρωση της ΔΕΘ.

Για τα νέα μέτρα, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε: «Καταρχήν δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Η υγεία των συμπολιτών μας έρχεται πριν και πάνω από όλα από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαστε πολύ ανήσυχοι διότι οικονομικά θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην περιοχή μας».

«Ήδη λόγω της οικονομικής κρίσης η κατάσταση είναι πολύ βεβαρημένη όχι μόνο για τον εκθεσιακό φορέα αλλά και για τα καταστήματα, τα ξενοδοχεία, τις επιχειρήσεις που θα υποστούν πολύ μεγάλη ζημιά ιδιαίτερα μετά την ακύρωση της ΔΕΘ και βέβαια αντιλαμβάνεστε ότι αυτό που θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα είναι μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αυτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ως περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήδη όπως όλο το προηγούμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για να στηρίξουμε τις πληγείσες επιχειρήσεις αλλά σε κάθε περίπτωση μπαίνουμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο οικονομικά, δύσκολη χρονιά η οποία συνδυασμένη με το υγειονομικό πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει και θα δημιουργήσει πολύ φοβάμαι τεράστια προβλήματα στη ζωή μας», διευκρίνισε ο ίδιος.