Συγκέντρωση χωρίς αποστάσεις στο κέντρο της Αθήνας – Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους

699

Παρά το lockdown και τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, 200 περίπου άτομα ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα σωματείων με αφορμή τη σημερινή απεργία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, περίπου 20 άτομα που είχαν σημαίες και πανό διαμαρτυρήθηκαν για τα – όπως λένε – ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό αλλά και για το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά που φέρνει το υπουργείο Εργασίας.

Οι συνδικαλιστές βρέθηκαν υπό σφιχτό αστυνομικό κλοιό, με τους άνδρες της ΕΛΑΣ να επιτηρούν τη συγκέντρωση.

«Αγωνιστικός» συνωστισμός και στον Πειραιά

Νωρίτερα, τουλάχιστον 50 μέλη του ΠΑΜΕ συνδράμουν περίπου 10 εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να αποκλείσουν την είσοδο και να απαγορέψουν στους περίπου δυόμιση χιλιάδες εργαζόμενους να προσέλθουν στη δουλειά τους.
Αψηφώντας τα απαγορευτικά μέτρα συνωστίζονται στην είσοδο του λιμανιού ενώ άνδρες του λιμενικού που βρίσκονται στο σημείο φαίνεται πως παρατηρούν από μακριά το συνωστισμό και ασχολούνται με τα κινητά τους.
Να σημειωθεί, ότι από το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά διακινείται το 90% των προϊόντων της ελληνικής αγοράς. Τα διαφυγόντα κέρδη για το ελληνικό δημόσιο από μία χαμένη βάρδια ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.