Κουμουτσάκος: Η Μέρκελ λέει τη μισή αλήθεια για την Τουρκία

366

«Από τις δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ λείπει η στρατηγική της Τουρκίας να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό προκειμένου να επιτυγχάνει τους γεωστρατηγικούς στόχους της», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή Secret του Παναγιώτη Τζένου ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, λέγοντας ότι η καγκελάριος της Γερμανίας λέει την μισή αλήθεια, ενώ ζήτησε από την ΕΕ να γίνει περισσότερο απαιτητική απέναντι στην Τουρκία.

Σημείωσε ότι το Μάρτιο η Ελλάδα είχε πάρει τα εύσημα από όλους τους ευρωπαίους, επειδή αποτέλεσε την ασπίδα της Ευρώπης και κάλεσε την Ευρώπη να αποφασίσει τι ρόλο έχουν οι χώρες της πρώτης γραμμής και ζήτησε στήριξη από όλες τις χώρες της ΕΕ.

Ξεκαθάρισε ότι έχει χτυπήσει καμπανάκι στην ΕΕ ότι εάν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία αν δεν συμφωνηθούν όλα και τίποτα δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικό εάν όλα δεν είναι υποχρεωτικά.

Χαρακτήρισε δύσκολη εξίσωση τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας ενώ καταλόγισε απροθυμία στην ΕΕ να καθορίσει την μορφή των σχέσεων με την Άγκυρα και είπε πως η Ελλάδα επιδιώκει διάρκεια στην αποκλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Σημείωσε ότι βρισκόμαστε εν μέσω της προσπάθειας του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών να διαμορφωθεί μια δυναμική υπέρ της χώρας μας στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.