Μηταράκης: Όσο εξελίσσεται η έρευνα για τη βίλα που νοικιάζει ο Τσίπρας στο Σούνιο μπορεί να μάθουμε περισσότερα

464

Όσο εξελίσσεται η έρευνα για τη βίλα που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο μπορεί να μάθουμε περισσότερα δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης προανήγγειλε αυστηρότερο πλαίσιο χορήγησης ασύλου και τόνισε ότι το τελευταίο δίμηνο υπήρξε αύξηση εισόδου Σομαλών στη χώρα μας και από έρευνα προέκυψε ότι ΜΚΟ πλήρωναν αεροπορικά εισιτήρια σε Σομαλούς για να μεταβούν στην Τουρκία όπου έπαιρναν βίζα και στη συνέχεια κατέληγαν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σημείωσε μάλιστα ότι εκείνοι που φεύγουν είναι περισσότεροι από εκείνους που εισέρχονται στη χώρα ενώ είπε ότι σήμερα θα αναχωρήσουν για τη Γερμανία άλλοι 160 πρόσφυγες

Ο κ. Μηταράκης είπε ακόμα πως η Ελλάδα αναμένει από την ΕΕ, πολιτική προστασία των συνόρων, οι επιστροφές που δεν δικαιούνται διεθνή προστασία να γίνει ευρωπαϊκή υπόθεση και υποχρεωτική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, καθώς η Ελλάδα δεν θέλει και δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το μεταναστευτικό.