Γκάγκα για τις γιορτές: Να μην αλλάζουμε παρέες στα ρεβεγιόν – Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος

351

Δεν αναμένεται να μειωθεί άμεσα ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ, ενώ τα περισσότερα περιστατικά από τη δυτική Αττική που βρίσκεται στο “κόκκινο” θα αντιμετωπιστούν στα νοσοκομεία την περίοδο των Χριστουγέννων. Τις εκτιμήσεις αυτές έκανε μιλώντας στο Mega η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου “Σωτηρία”. Η ίδια σημείωσε με έμφαση ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τις γιορτές και για τα ρεβεγιόν και ζήτησε από όλους να τηρήσουν κατά γράμμα τα μέτρα.

Έως πέντε εβδομάδες η νοσηλεία σε ΜΕΘ

Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, τα περιστατικά στα νοσοκομεία παραμένουν αρκετά. Όσοι είναι στις ΜΕΘ παραμένουν εκεί έως και πέντε εβδομάδες.

“Περισσότερες περιπτώσεις ασθενών προερχόμενων από τη δυτική Αττική ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι γιατροί στα νοσοκομεία μία εβδομάδα μετά, δηλαδή γύρω στα Χριστούγενννα”, εκτίμησε η κ. Γκάγκα και σημείωσε ότι γενικά στη χώρα έχουμε λιγότερα κρούσματα αυτήν την εβδομάδα: “Παρ’ όλα αυτά η ελάφρυνση αυτή εμφανίζεται στα νοσοκομεία σιγά σιγά, με διαφορά χρονικής φάσης. Ενδεικτικό είναι ότι στο “Σωτηρία” τα κρούσματα παραμένουν πολύ περισσότερα από ό,τι ένα μήνα πριν“.