Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Θα πρέπει ή όχι οι αλλεργικοί να κάνουν το εμβόλιο;

388
Εμβόλιο Εμβολιασμός

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Απαντώντας σχετικά με το έγγραφο που θα χορηγείται με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, ο αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ είπε πως θα είναι πιστοποιητικό που θα εγγυάται την ανοσία, ενώ σε ερώτηση για το αν στο μέλλον θα χρειάζεται υποχρεωτικά το συγκεκριμένο χαρτί για να προσληφθεί κάποιος σε μία δουλειά ή να πάει σε κάποια εκδήλωση, είπε χαρακτηριστικά:

“Θέλω να πιστεύω ότι σε μία ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία όπως η δική μας και φυσικά όλων των ευρωπαϊκών χωρών, θα υπάρχουν προβλέψεις για όλα αυτά. Ζούμε σε μία ελεύθερη δημοκρατία και όλα θα διευθετηθούν με τον προσήκοντα τρόπο.”.

Αυτό που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι το αν θα πρέπει να φέρουμε πάντα μαζί μας το πιστοποιητικό.

Σχετικά με το αν οι αλλεργικοί θα πρέπει ή όχι να κάνουν το εμβόλιο, ο κ. Παναγιωτακόπουλος εξήγησε πως “δεν σημαίνει ότι αν κάποιος έχει αλλεργίες θα υπάρχει πρόβλημα, προβληματισμός υπάρχει με τις αναφυλακτικές αλλεργίες ενδεχομένως”.

Αναφερόμενος τέλος στην ανοσία που προκαλεί το εμβόλιο, παραδέχθηκε πως ακόμα δεν έχει περάσει ικανό διάστημα, ώστε να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, όπως άλλωστε δεν έχει γίνει ακόμα σαφές το πόσο κρατά η ανοσία αυτού που έχει νοσήσει.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, πάντως διαβεβαίωσε πως, το εμβόλιο έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους.