Ρουμανία: Δεντροφύτευση στη μνήμη των αγέννητων παιδιών και “καραβάνι υποστήριξης εγκύων”

203

Η δράση με τίτλο “Φυτέψτε ένα δέντρο στη μνήμη των αγέννητων παιδιών” καθώς και η δράση το “καραβάνι για την υποστήριξη εγκύων και μητέρων” πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του “Μήνα για τη Ζωή”, για την ευαισθητοποίηση γύρω από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μητέρες και εγκυμονούσες.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Τα Σωματεία “Φοιτητές για τη Ζωή” και “Ρουμανία για τη Ζωή” που βρίσκονται στο Βουκουρέστι, διοργάνωσαν το “καραβάνι για την υποστήριξη εγκύων και μητέρων”, στις αρχές του Μαρτίου, στην Πράχοβα.

Η δεντροφύτευση συντονίστηκε από τον Τομέα Εκπαίδευσης, Δραστηριοτήτων Νέων και Κατήχησης της Αρχιεπισκοπής Κραϊόβας η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, στο χωριό Πισκουλέτ της κομητείας Ντολ, σε συνεργασία με το τμήμα Δασών Ντολ και το Radio Oltenia Craiova.

Περίπου 1.700 δενδρύλλια λεύκας φυτεύτηκαν σε έκταση 3,4 εκταρίων.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι νέοι από την Ενορία Prapor, με συντονιστή τον καθηγητή π. Gabriel Marinică, επισκέφτηκαν το γηροκομείο στο Αμαράστι, όπου πρόσφεραν τις δικές τους γαστρονομικές παρασκευές και απήγγειλαν ποιήματα.

Η Ενορία Dăbuleni συμμετείχε στη δράση «Μήνας για τη ζωή 2022» μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σχετικά με τη σημασία της υποστήριξης των μητέρων και της γέννησης παιδιών. Τις δραστηριότητες συντόνισαν ο π. Nițu Daniel και η δασκάλα Θεολογίας Mariana Badi.

Ο «Μήνας για τη ζωή 2022» διαρκεί όλο τον Μάρτιο και προωθεί το μήνυμα ότι η ανθρώπινη ζωή ξεκινά από τη σύλληψη, και ότι οι έγκυες γυναίκες πρέπει να προστατεύονται και να υποστηρίζονται.  Φέτος, το θέμα του “Μήνα για τη Ζωή” είναι “Ισότητα, και Υποστήριξη – από το πρώτο δευτερόλεπτο ζωής έως και ολόκληρη τη ζωή” .

 

 Το “καραβάνι για την υποστήριξη εγκύων και μητέρων” έφτασε σε χωριό στην Πράχοβα

Ο Σύλλογος για την Υποστήριξη των Εγκύων και της Οικογένειας στο Βουκουρέστι, με την υποστήριξη των εθελοντών από τα Σωματεία “Φοιτητές για τη Ζωή” και “Ρουμανία για τη Ζωή” που βρίσκονται στο Βουκουρέστι, διοργάνωσε την εκδήλωση “καραβάνι για την υποστήριξη εγκύων και μητέρων”, στο χωριό Șoimești, της κομητείας Πράχοβα, στις αρχές Μαρτίου.

Την εκδήλωση στήριξε η τοπική ενορία. “Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εθελόντρια για την υποστήριξη του αγέννητου παιδιού στο Șoimești”, δήλωσε η Alexandra Nadane, Εκτελεστική Διευθύντρια της Ένωσης για την Υποστήριξη της Εγκύου και της Οικογένειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 24 μητέρες από την περιοχή επωφελήθηκαν από μια ενημερωτική συνάντηση σχετικά με τις διαθέσιμες μεθόδους υποστήριξης της εγκυμοσύνης σε κρίσιμες καταστάσεις, και έλαβαν πακέτα με τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής.

Το “καραβάνι για την υποστήριξη εγκύων και μητέρων” στοχεύει στην υποστήριξη εγκύων και μητέρων με μικρά παιδιά σε αγροτικές κοινότητες και σε μέρη όπου δεν υπάρχουν κέντρα υποστήριξης. Η προσφερόμενη βοήθεια περιλαμβάνει τρεις συνιστώσες: δωρεές διαφόρων προϊόντων, εκπαίδευση για την ομαλή εγκυμοσύνη και για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς  και ψυχολογική συμβουλευτική για εγκύους και μητέρες.

“Διοργανώνουμε ένα καραβάνι για εγκύους και μητέρες για να αυξήσουμε την κοινωνική υποστήριξη στις εγκύους και τις μητέρες στις τοπικές κοινωνίες. Συχνά έχω συναντήσει εγκυμονούσες και μητέρες που αντιμετωπίζουν επί χρόνια δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες έρχονται σε εμάς ως έσχατη επιλογή”, εξήγησε η Alexandra Nadane.

“Αυτό που έμαθα από αυτό το καραβάνι είναι ότι δεν χρειάζεσαι πολλά για να κάνεις καλό. Η ανοιχτή καρδιά και η επιθυμία να προσφέρεις είναι αρκετά για να μας κάνουν να νιώσουμε σαν μια οικογένεια, όπου όλοι μαζί βοηθάμε ο ένας τον άλλον και καταφέρνουμε να φέρουμε εις πέρας το έργο”, δήλωσε η Valentina Doliș, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών για τη Ζωή.

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσουμε το Σαββατοκύριακό μας: Συνεισφέρουμε για να κάνουμε ευτυχισμένες τις μητέρες, τα παιδιά και τις εγκυμονούσες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση”, πρόσθεσε η Adelina Militaru, εθελόντρια.

Η Ένωση για την Υποστήριξη της Εγκύου και της Οικογένειας έχει δημιουργήσει στο Βουκουρέστι δύο κέντρα υποστήριξης από τα οποία επωφελούνται και οι γειτονικές κομητείες: Το Κέντρο “Αγία Ελένη” και “Αγία Αλεξάνδρα”.

Το “καραβάνι για την υποστήριξη εγκύων και μητέρων” ήταν μέρος της δράσης “Μήνας για τη Ζωή 2022” στο Βουκουρέστι, στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται όλο τον Μάρτιο.

Ο “Μήνας για τη ζωή” λαμβάνει χώρα, όπως κάθε χρόνο, όλο τον Μάρτιο, τον πρώτο μήνα της άνοιξης και τον μήνα που εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Η “Πορεία για τη Ζωή”, που είναι το αποκορύφωνα των εκδηλώσεων της δράσης “Μήνα για τη ζωή”, έχει προγραμματιστεί για φέτος το Σάββατο, 26 Μαρτίου.

“Πρόκειται για τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τις έγκυες γυναίκες που αντιμετωπίζουν διάφορες δύσκολες καταστάσεις και για τα αγέννητα παιδιά τους”, είπαν οι διοργανωτές της “Πορείας για τη ζωή” (March for Life) στο Βουκουρέστι: οι οργανώσεις Φοιτητές για τη Ζωή και Ρουμάνοι για τη Ζωή.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr