Η απάντηση του Κιέβου για επίθεση σε ρωσικό έδαφος – Περιπλέκονται εκ νέου οι διαπραγματεύσεις

645
Στις κατηγορίες της Μόσχας ότι ουκρανικά ελικόπτερα έπληξαν το πρωί αποθήκη καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα των δύο χωρών και μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Χάρκοβο, απάντησε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Όπως είπε, δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει την υποτιθέμενη ανάμειξη της Ουκρανίας σε χτύπημα στο Μπέλγκοροντ, διότι δεν γνωρίζει όλες τις στρατιωτικές πληροφορίες. Δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία περιμένει την επίσημη απάντηση της Ρωσίας στις προτάσεις του Κιέβου που παρουσιάστηκαν σε ειρηνευτικές συνομιλίες στην Τουρκία και ότι οι ξένες δυνάμεις δεν πιέζουν την Ουκρανία να συμβιβαστεί στις διαπραγματεύσεις.

Να σημειωθεί ότι στην πόλη ακούστηκε το μεσημέρι νέα έκρηξη, σύμφωνα με αυτήκοο μάρτυρα που επικαλείται το Reuters.

Στο μεταξύ σχολιάζοντας την επίθεση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν δημιουργεί καλές συνθήκες για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Κίεβο. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ είπε έχει ενημερωθεί σχετικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ότι οι αρχές κάνουν τα πάντα για να αναδιοργανώσουν την αλυσίδα εφοδιασμού καυσίμων και να αποφύγουν τη διακοπή του ενεργειακού εφοδιασμού στο Μπέλγκοροντ.

Τι έχει συμβεί

Το πρωί τοπικός κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ δήλωσε ότι δύο ουκρανικά στρατιωτικά ελικόπτερα έπληξαν την αποθηκευτική μονάδα.

Η πόλη Μπέλγκοροντ βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα και 60 χιλιόμετρα από την ουκρανική πόλη Χάρκοβο, η οποία βομβαρδίζεται ανηλεώς από τα ρωσικά στρατεύματα από την έναρξη του πολέμου.

Η περιοχή χρησιμοποιήθηκε ως χώρος παραμονής για τις ρωσικές δυνάμεις λίγο πριν την εισβολή.

Το περιστατικό στην Μπέλγκοροντ καταγράφεται δύο ημέρες μετά τις εκρήξεις σε χώρο αποθήκευσης όπλων.