Χωρίς πειστικές απαντήσεις ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ – Ανακοίνωσε μέτρα με προεκλογική στόχευση και μακρινό ορίζοντα εφαρμογής

280

Πολλά έταξε, λίγα είπε και δεν κατάφερε να δώσει τελικά πειστικές απαντήσεις, στα μεγάλα προβλήματα  που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα εγκαίνια της ΔΕΘ, δεν κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα, αντίθετα θόλωσε ακόμη περισσότερο την εικόνα της κυβέρνησης με τις λειψές εξαγγελίες του.

Μέσα από την παροχολογία, αλλά και από την διατήρηση ενός κλίματος τρόμου, επικαλούμενος την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός αποδείχθηκε όχι μόνο ότι κρατούσε μικρό καλάθι τελικά, αλλά άφησε και απ’ έξω πολλές από τις εξαγγελίες που κορυφαία πολιτικά στελέχη διέρρεαν ότι θα ακουστούν στην ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε γρήγορα πίσω του το θέμα της ακρίβειας, ρίχνοντας την ευθύνη για όλα στον Πούτιν, και ανακοίνωσε μέτρα ορισμένα από τα οποία έχουν ξεκάθαρη προεκλογική στόχευση προς δυσαρεστημένες κοινωνικές ομάδες, ενώ άλλα έχουν μακρινό ορίζοντα εφαρμογής, δηλαδή μετά τις εκλογές.

Μάλιστα, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα μέτρα αυτά είναι εφαρμόσιμα ιδιαίτερα μέσα συνθήκες καλπάζοντος πληθωρισμού και επιδείνωσης της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης.

Τα σενάρια της αλλαγής του εκλογικού νόμου, σε μια περίοδο έντονα προεκλογική, ο πρωθυπουργός δίστασε να κάνει αναφορά και να τοποθετηθεί ξεκάθαρα/

Περιορίστηκε στο να δηλώσει «όταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι και ικανός καπετάνιος χωρίς παράλληλες κουβέντες και παζάρια» και η… συνέχεια αναμένεται σήμερα.

Σαφώς, δεν προκάλεσε εντύπωση, αφού ήταν αναμενόμενο, το ότι δεν έκανε καμία αναφορά στις υποκλοπές. Επέλεξε να πετάξει το μπαλάκι στην εξέδρα αναφορικά με το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών και περιορίστηκε σε γενικότητες και επανέλαβε το μονότονο αφήγημα περί «επιχειρησιακού λάθους» στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη.