Διάλυση ΣΥΡΙΖΑ: Με πρόταση για έκτακτη ΚΕ απαντούν στον Κασσελάκη τα μέλη της ΠΓ – Πιθανή η αμφισβήτηση του Προέδρου

182

Στην Κεντρική Επιτροπή μπορεί να τεθεί πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.  Σημειώνεται ότι για να συγκληθεί η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται 75 υπογραφές στις 300, ενώ για να γίνει πρόταση μομφής στον πρόεδρο για αντικαταστατική συμπεριφορά χρειάζεται να συμφωνήσουν το 50+1 των μελών.

ΣΥΡΙΖΑ – Το τραβάει ο Κασσελάκης: Απαξιώνει την Πολιτική Γραμματεία – «Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες»

Ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε επιστολή από το Λονδίνο στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζουν εκτάκτως στην Κουμουνδούρου μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησε το ερωτηματολόγιο του προέδρου του κόμματος για επανίδρυση και αλλαγές στο κόμμα.

Στην επιστολή που έστειλε προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι δεν έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει το ερωτηματολόγιο για το συνέδριο αλλά για τον ερχόμενο Οκτώβριο και μάλιστα ασκεί κριτική στην πολιτική γραμματεία γιατί δεν συνεδρίασαν για το αγροτικό και την παιδεία αλλά γι’ αυτό το θέμα.

Αγαπητοί σ. Μέλη της ΠΓ:

Ζητήσατε εκτάκτως τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, παρότι το Όργανο συνεδρίασε πριν από λίγες μόλις ημέρες για ζητήματα εκλογής των συντονιστικών των Οργανώσεων Μελών και των Νομαρχιακών Επιτροπών και για άλλα θέματα του Συνεδρίου.

Όπως γνωρίζετε, βρίσκομαι ήδη από χθες στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκα με απόδημους Έλληνες και σήμερα το απόγευμα θα μιλήσω στο London School of Economics, σε εκδήλωση που έχει τίτλο «Η σύγχρονη Αριστερά για μία προοδευτική διακυβέρνηση» και μέχρι τότε, από νωρίς σήμερα, ακολουθώ πρόγραμμα πυκνών συναντήσεων με επενδυτικούς και επιχειρηματικούς φορείς, με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου και με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα.

Ως εκ τούτου αδυνατώ να παραστώ στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που ζητήσατε να συγκληθεί εκτάκτως επ’ αφορμής του ότι, ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απηύθυνα προς τα μέλη του κόμματος – μέσω του isyriza – ένα ερωτηματολόγιο συμβουλευτικού χαρακτήρα, για μια σειρά θεμάτων που αφορούν από την εικόνα και τα σύμβολα έως τη λειτουργία του κόμματός μας.

Τα αποτελέσματα αυτού του ερωτηματολογίου δεν θα δημοσιοποιηθούν. Δεν είμαστε δημοσκοπική εταιρεία. Θα είναι όμως χρήσιμο εργαλείο και για τα Όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και για εμένα, στις αποφάσεις μας.

Επειδή είστε όλοι έμπειρα κομματικά στελέχη, γνωρίζετε πολύ καλά ότι το επικείμενο έκτακτο Συνέδριο δεν είναι καταστατικό. Επομένως, ανοίγει μία συζήτηση, δεν λαμβάνονται καταστατικές αποφάσεις.

Πηγή: Eleftherostypos.GR