Βρετανίδα Υπουργός Υγείας: Η αριστερά «έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια προσπαθώντας να κλείσει το στόμα των γυναικών» σχετικά με την ιδεολογία των τρανσέξουαλ

352

Το Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι υποκριτικό που υποστηρίζει τώρα τη βαθιά επικριτική έκθεση Cass για τα τρανσέξουαλ ναρκωτικά δεδομένου ότι ήταν «μέρος της ιδεολογίας, των πολιτισμικών πολέμων» τα τελευταία δέκα χρόνια, λέει ένας υπουργός Υγείας της κυβέρνησης.

Η Δρ Χίλαρι Κας δημοσίευσε την πλήρη, σχεδόν 400 λέξεων, παραγγελθείσα από το NHS έκθεση για την κατάσταση των «υπηρεσιών» των διεμφυλικών παιδιών στην υπηρεσία υγείας την Τετάρτη, στην οποία έκανε μια σειρά από σοβαρές επικρίσεις και συστάσεις. Το Αριστερό Εργατικό Κόμμα – που σκοπεύει να γίνει η νέα κυβέρνηση στις εθνικές εκλογές αργότερα αυτό το έτος – έσπευσε να πει ότι θα υιοθετούσε και τις 32 συστάσεις του Δρ Κας, αλλά η παρούσα Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Βικτόρια Άτκινς επέκρινε με οργή την ρητορική ως υποκριτική δεδομένης -όπως ισχυρίστηκε- το Εργατικό Κόμμα ήταν μέρος του προβλήματος από τότε.

Η έκθεση είχε ρίξει φως στον εκφοβισμό στη συζήτηση γύρω από θέματα τρανς στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την ίδια την Δρ Κας να λέει ότι είχε δεχθεί επίθεση επειδή ηγήθηκε της αναθεώρησης και είπε ότι το περιβάλλον ήταν «εξαιρετικά τοξικό». Αντικατοπτρίζοντας αυτό, η Άτκινς είπε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Δρ Κας ήταν «απίστευτα γενναία» στη δουλειά της και είπε «μια κουλτούρα ιδεολογίας και τολμώ να πω ότι ο εκφοβισμός επιτρεπόταν να υπερκεράσει τα συμφέροντα των παιδιών και τη βάση των κλινικών αποδείξεων» συνέντευξη στο λονδρέζικο τηλεοπτικό δίκτυο LBC.

Περαιτέρω, μιλώντας στο Sky News την προηγούμενη εβδομάδα, η Άτκινς είπε: «Το Εργατικό Κόμμα έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια προσπαθώντας να κλείσει το στόμα των γυναικών όταν πρόκειται για αυτό. Ήταν μέρος της ιδεολογίας, των πολιτιστικών πολέμων… δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα εκφοβισμού για όποιον τολμούσε να αμφισβητήσει αυτήν την ιδεολογία, επομένως είναι λίγο πλούσιο το Εργατικό Κόμμα να κάνει διαλέξεις σε εμάς τους υπόλοιπους τώρα, έχοντας τόσο ειλικρινή στην υποστήριξή τους σε αυτή την ιδεολογία στο παρελθόν».

Η κουλτούρα του εκφοβισμού ότι «η καταπατημένη ασφάλεια και τα αποδεικτικά στοιχεία για τη φροντίδα των παιδιών» θα σταματήσουν τώρα, υποσχέθηκε ο Atkins, και είπε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει κάποια μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος της αμφιλεγόμενης κλινικής Tavistock που ήταν στο επίκεντρο της «θεραπείας». αντιπαραθέσεις, και το NHS έχει πλέον απαγορεύσει τους ορμονικούς αποκλειστές για παιδιά και νέους. Μια περαιτέρω κυβερνητική ανασκόπηση θα καταλάβαινε τώρα τις «συνέπειες» των «θεραπειών» που δόθηκαν σε περίπου 9.000 παιδιά που παρουσιάστηκαν ως τρανς στην κλινική Tavistock. Αυτό όχι μόνο θα βοηθούσε να κατανοήσουμε τι είχε συμβεί και πώς να το αποτρέψουμε από το να συμβεί ξανά, ήταν επίσης σημαντικό ώστε «να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε αυτούς τους νέους», είπε.

Όταν ρωτήθηκε εάν οι γιατροί που είχαν εμπλακεί και που είχαν αρνηθεί να συνεργαστούν με την έρευνα θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τιμωρία, η Atkins αρνήθηκε να λάβει μια απόφαση, αλλά είπε ότι αυτό ήταν θέμα των ιατρικών ρυθμιστικών αρχών. Παρόλα αυτά, υπονοούσε ξεκάθαρα την πεποίθηση ότι οι κλινικοί γιατροί είχαν κάνει λάθος. Είπε: «Επιστρέφω στον όρκο που δίνουν οι  γιατροί που είναι «να μην κάνω κακό» και μου φαίνεται ότι αυτή η αποτυχία, αυτή η άρνηση ορισμένων – όχι όλων – αλλά ορισμένων να βοηθήσουν στην αναθεώρηση, παλεύω να καταλαβαίνουν πώς αυτό συνάδει με τα επαγγελματικά τους καθήκοντα».

Στο μέλλον, είπε η Άτκινς, προτεραιότητα δεν θα είναι να «επιβεβαιωθούν» τα μικρά παιδιά όπως είναι οι ενήλικες που ισχυρίζονται ότι είναι τρανς, αλλά μάλλον να τους δοθεί «ολιστική» μεταχείριση, όπως ζητείται στην έκθεση Cass. Είπε: «Αντί να αντιμετωπίζουμε αυτά τα παιδιά ως πάθηση, θέλουμε να τα αντιμετωπίζουμε ως ανθρώπους, ως ανθρώπινα όντα, να εξετάζουμε όλες τις καταστάσεις τους και να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ορισμένες από τις περίπλοκες ανάγκες που προέκυψαν τόσο καλά στην έκθεσή της».

Ορισμένα στελέχη του Εργατικού Κόμματος έχουν ήδη αποστασιοποιηθεί από τις θέσεις που κατείχαν προηγουμένως ισχυρά για τη συζήτηση για τα τρανς μετά την έκθεση Cass, η οποία ήδη αναδεικνύεται ως ορόσημο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο βουλευτής των Εργατικών και επίδοξος υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ, δήλωσε χθες το βράδυ ότι δεν συμφωνεί πλέον με την προηγούμενη θέση του ότι «οι τρανς άνδρες είναι άντρες, οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες», λέγοντας ότι τώρα έχει συνειδητοποιήσει ότι «υπάρχουν πολλές πολυπλοκότητες».

Η φεμινίστρια συγγραφέας Julie Bindel έχει επίσης θίξει τέτοια θέματα, επικρίνοντας τους «δειλούς προσήλυτους» λέγοντας τώρα ότι συμφωνούν με την έκθεση Cass, αλλά που είχαν περάσει χρόνια λέγοντας και κάνοντας το αντίθετο. Εκτός από τους Εργατικούς, Στρίτινγκ και την Υβέτ Κούπερ, η Μπίντελ είχε επίσης αμφιβολίες για το PinkNews και τις πολύ χαμηλών τόνων ρεπορτάζ της σχετικά με τη δημοσιευμένη κριτική, καθώς υπήρξε «κλειδί για τους αναστολείς της εφηβείας για παιδιά» εδώ και χρόνια, είπε.