Στο ράφι 94.911 αιτήσεις για κύρια σύνταξη

188

Λίστα με 94.911 κύριες συντάξεις που έχουν αιτηθεί ισάριθμοι ασφαλισμένοι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2019 και μένουν στο ράφι των εκκρεμοτήτων για έκδοση οριστικής απόφασης ακόμη και από τον Ιούλιο του 2016, αποκαλύπτει σήμερα με επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ ο “Ελεύθερος Τύπος”.

Σχεδόν 50.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι κρυμμένες «κάτω από το χαλί» και χιλιάδες από αυτές έχουν μπει σε αδρανές αρχείο, χωρίς να έχουν απορριφθεί και δεν καταμετρώνται ως εκκρεμείς συντάξεις, τις οποίες το υπουργείο τις εμφανίζει στις 45.000!!!

Στη λίστα με τις 94.911 εκκρεμείς συντάξεις ανά Ταμείο που αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.» δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης που είναι σε εκκρεμότητα στο Δημόσιο και υπερβαίνει τις 15.000. Ο συνολικός αριθμός δηλαδή των 94.911 εκκρεμών συντάξεων σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών, μαζί με τις 15.000 αιτήσεις του Δημοσίου, αγγίζει τις 110.000 αιτήσεις που είναι σε αναμονή για οριστική ή ακόμη και για προσωρινή σύνταξη!

Μόλις χθες και μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες για αλλοίωση αιτήσεων που έκανε ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να φανούν τεχνητά λιγότερες οι εκκρεμείς συντάξεις, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος είχε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του με την πρώην και την νυν γενική διευθύντρια Συντάξεων του ΕΦΚΑ, από τις οποίες ζήτησε στοιχεία και επιπρόσθετα, δόθηκε εντολή στο Γενικό Λογιστήριο να επικαιροποιήσουν τη λίστα των εκκρεμοτήτων για συντάξεις και άλλες συνταξιοδοτικές παροχές. Στην απάντησή του, ως προς τα καταγγελλόμενα, ο κ. Πετρόπουλος δεν είπε τίποτε ουσιαστικό παρά μόνον μισόλογα περί του ότι καμία σύνταξη και αίτηση δεν διαγράφεται.