H ιστορία του ιδρυτή του Myspace Tom Anderson

268

To Myspace του Tom Anderson ξεκίνησε το 2003 μαζί με τον Chris DeWolfe. To μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τους νεότερους που δεν το έχουν ακούσει ποτέ είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που προσφέρει ένα διαδραστικό δίκτυο φίλων, προσωπικά προφίλ, μπλογκς, ομάδες, φωτογραφίες, μουσική και βίντεο.

 

Ο δημιουργός του MySpace, ήταν πάντα ο πρώτος φίλος κάθε χρήστη του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ήταν ένας όμορφος και χαμογελαστός νεαρός, που καλωσόριζε τον κόσμο στην σφαίρα της διαδικτυακής διασύνδεσης, πριν την επέλαση του Facebook.

 

Το Myspace ιδρύθηκε το 2003 και εξαγοράστηκε από τη News Corporation τον Ιούλιο του 2005 έναντι $580 εκατομμυρίων. Από το 2005 μέχρι το 2008, το Myspace ήταν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, ενώ το 2006 είχε ξεπεράσει ακόμη και την Google ως ο πιο επισκέψιμος ιστοχώρος στις ΗΠΑ. Τον Απρίλιο του 2008, το Myspace ξεπεράστηκε από το Facebookόσον αφορά τον αριθμό των μοναδικών επισκεπτών από όλο τον κόσμο, και τον αριθμό των μοναδικών επισκεπτών στις Η.Π.Α τον Μάιο του 2009. Από τότε, ο αριθμός των χρηστών του MySpace έχει μειωθεί σταθερά, παρά τις πολλές επανασχεδιάσεις.

 

Στη τριετία που άκμασε, όλοι το χρησιμοποιούσαν, η ποπ κουλτούρα το αγκάλιασε. Κυρίως το λάτρεψαν οι μουσικοί, ήταν η πρώτη φορά που οι ακόλουθοι σήμαιναν κάτι.

 

Ο Τομ έφυγε από το μέσο πλούσιος κατά 500 εκατομμύρια, προσπάθησε να παραμείνει στην εταιρία, αλλά, απογοητεύτηκε με την γραφειοκρατία, όποτε αποφάσισε να αποχωρήσει.

 

Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με μερικούς ρόλους συμβούλου, το 2009 αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί.

 

Ο ίδιος έγινε φωτογράφος, δημοσιεύετε 800 φωτογραφίες και βίντεο με τελευταίο ένα βίντεο ατις Μαλδίβες, η τελευταία του ανάρτηση στο Instagram ήταν το 2018. Εκτός από την διάσημη  φωτογραφία του για το #10yearchallenge.

 

«Δεν προσπαθώ απαραίτητα να αναπαραστάσω τη φύση όπως είναι. Προσπαθώ να φτιάξω κάτι όμορφο όπως θα έκανε ένας ζωγράφος.

 

Ο Τομ ταξίδεψε στον κόσμο ως φωτογράφος για μερικά χρόνια.

 

«Δεν ήθελα να πάρω προμήθειες ή να πουλήσω τις φωτογραφίες μου ή να κάνω κάτι εμπορικό με αυτό — αυτό θα ήταν απλώς σαν δουλειά, κάτι που δεν ήθελα. Δεν ήθελα να πουλήσω τις φωτογραφίες μου ή να κάνω κάτι εμπορικό με αυτό — αυτό θα ήταν απλώς σαν δουλειά, κάτι που δεν ήθελα.”

 

O Anderson ταξίδεψε στον κόσμο και ανέβαζε τις φωτογραφίες του στο Instagram, ο ίδιος μετά της Μαλδίβες σιώπησε, κίνηση που έφερε ερωτηματικά στους ακόλουθους του.

 

Ο ίδια είναι λίγο ενεργός στο Χ (πρώην Twitter) με τελευταίας κάτι απαντήσεις στον Elon Musk.

 

Αλλά, είναι άγνωστο αν ασχολείται με κάποιο αντικείμενο από το 2017 και μετά. Αναμένουμε το επόμενο εγχείρημα του και αν θα το κρατήσει πάνω από 2 χρόνια. Ο ίδιος ζει στη Χαβάη.