Στ. Κασσελάκης:«Για χρόνια προσευχόμουν στον Όσιο Δαυΐδ να μην είμαι gay» (VIDEO)

359

Σε μια ιδιαίτερη συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε ανοιχτά για τη σχέση του με τον Τάιλερ ΜακΜπέθ, την αποκάλυψη της σεξουαλικότητάς του στους γονείς του, καθώς και για διάφορες προσωπικές του επιλογές.

Ο κ. Κασσελάκης, ξεκινώντας τη συνέντευξη, τόνισε: «Είμαι ο 4ος πολιτειακός παράγοντας στη χώρα», και πρόσθεσε πως «δεν έκρυψα την σεξουαλικότητά μου γιατί θα ήταν προσβολή προς τον άνθρωπο που λατρεύω και για τον οποίο είμαι υπερήφανος». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως αν δεν είχε αποκαλύψει ότι είναι gay, θα είχε λιγότερη προσοχή στην αρχή, αλλά η αποδοχή του θα ήταν μεγαλύτερη μακροπρόθεσμα.

Αναφερόμενος στην αποκάλυψη της σεξουαλικής του ταυτότητας στους γονείς του, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το πω στους γονείς μου. Ήμουν ανεξάρτητος από τα 14 και δεν ένιωθα την ανάγκη να ζητήσω άδεια». Περιγράφοντας την εμπειρία, ανέφερε πως το είπε στη μητέρα του στα 70α γενέθλια του πατέρα του, ενώ εκείνος ήταν εκνευρισμένος με ένα επιχειρηματικό ζήτημα. «Η αντίδραση της μητέρας μου δεν ήταν η καλύτερη. Με ρώτησε “Τι είπες;”, χωρίς να της πω ότι έχω ήδη σχέση με αγόρι. Ένα μήνα μετά, έμαθα ότι το είχε πει στον πατέρα μου το ίδιο βράδυ».

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως μέσα σε λίγες εβδομάδες οι γονείς του αποδέχτηκαν την είδηση, αν και η αντίδραση τους δεν ήταν ιδανική. «Συμπάσχω με τα παιδιά που δεν έχουν αποδοχή από τους γονείς τους λόγω της ταυτότητάς τους», είπε, καλώντας τους γονείς να σταματήσουν την εγωιστική στάση και να αγαπήσουν τα παιδιά τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξομολογήθηκε επίσης ότι «για χρόνια προσευχόμουν στον Όσιο Δαυΐδ να μην είμαι gay» και συμβούλεψε τον μικρό Στέφανο να μην καταπιέζει τη σεξουαλικότητά του και να είναι λιγότερο ενοχικός. Τόνισε πως «ο μικρός Στέφανος θα ήταν περήφανος» για την πορεία του και δήλωσε πως «από τα 36 μου μέχρι το τέλος θα έχω έναν κοινωνικό και ακτιβιστικό ρόλο στην Ελλάδα».

Σε πιο ανάλαφρες ερωτήσεις, ο κ. Κασσελάκης επέδειξε χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Εξομολογήθηκε ότι αισθάνεται άβολα όταν του φιλάνε το χέρι, λέγοντας πως δεν πρέπει ποτέ να φιλάνε το χέρι πολιτικού. Όταν ρωτήθηκε αν η εξωτερική του εμφάνιση τον βοήθησε, απάντησε με ταπεινότητα: «Είμαι ταπεινός. Θεωρείς ότι είμαι εντυπωσιακός άνδρας; Σε παρακαλώ, είμαι πιασμένος».

Ο κ. Κασσελάκης απάντησε επίσης σε διάφορες προσωπικές ερωτήσεις, επιλέγοντας να ανοίξει επιχείρηση με τον Σάκη Ρουβά, να αναζητήσει παρηγοριά από την Ελένη Φουρέιρα, και να αποφύγει τον Κωνσταντίνο Αργυρό στον δρόμο. Διάλεξε επίσης να βρεθεί αποκλεισμένος σε ένα νησί με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, να πάει στα μπουζούκια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να παίξει ποδόσφαιρο με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε σε δύο πράγματα για τα οποία έχει μετανιώσει: «που δεν μπόρεσα να μεταφράσω τον όρο ψευδοκράτος κατά την προεκλογική περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ» και «αυτό που είπα χαλαρά στον Θεοδωράκη ότι θέλουμε δύο αγόρια, δεν ήθελα να προσβάλω τις γυναίκες, δεν εκφράζει αυτό που είμαι».