Βελόπουλος: «Θέλω μια ισχυρή χριστιανική Ευρώπη – Έρχεται νοθεία στις εκλογές»

293

«Πυρά» εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ισχυριζόμενος, μάλιστα, ότι μπορεί να υπάρξει και… νοθεία στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» του Σεραφείμ Κοτρώτσου στο Action 24. Σχετικά με τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι «πριν ένα χρόνο είχα ζητήσει και από το ΠΑΣΟΚ και από τον ΣΥΡΙΖΑ να αγωνιστούμε για την νοθεία που έρχεται. Έρχεται νοθεία. Εγώ δεν αμφισβητώ το αποτέλεσμα απλά, εγώ λέω ότι έρχεται νοθεία. 600.000 νεκροί εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους, με νόμο που ψηφίσαμε τον Φεβρουάριο για να ξεκινήσει η διαγραφή τους τον Σεπτέμβριο, μετά τις εκλογές. Όταν σε μια χώρα έχουν 600.000 νεκρούς και επιστολικές ψήφους που πηγαίνουνε, δεν ξέρουμε πού, δε μπορούμε να ελέγξουμε. Όταν ζήτησα τον αλγόριθμο να το ελέγξουν ειδικοί τεχνικοί, αρνήθηκε η κυβέρνηση».

«Είναι σούργελα η κατάσταση»
Σχολιάζοντας την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για τον ίδιο, ο οποίος ανάφερε ότι «κάνει καριέρα με τη μισαλλοδοξία ο Βελόπουλος, τον λυπάμαι όταν με αποκαλεί “λεβέντη” γιατί κοροϊδεύει τον κόσμο», τόνισε ότι «ο κ. Κασσελάκης είπε ότι λέει ψέματα, αυτό είναι ένα μεγάλο αυτογκόλ, δε θα τον πάρω ποτέ στα σοβαρά όταν μου κάνει αυτή τη δήλωση πανελληνίως» και συνεχίζει λέγοντας, «δεν μπορείς να μην αναφέρεις τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος είπε παγκοσμίως, νέα μονάδα μέτρησης, να μετράς το τυρί με το μισόκιλο, είπε δηλαδή ότι κάνει 6,28 ο Μητσοτάκης. Αλλά θα πω το εξής, ο ίδιος ο Κασσελάκης δεν ήξερε πόσο κάνει το ψωμί, δεν μπορείς να κάνεις βιντεάκια να λες για τον άλλον πόσο κάνει το τυρί, ενώ δεν ξέρεις πόσο κάνει το ψωμί. Όλη αυτή η σουργελοποίηση εμένα με ενοχλεί, είναι σούργελα η κατάσταση».

Σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του συνέντευξης ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έκανε μια δήλωση που αγγίζει τα όρια της συνομωσίας λέγοντας ότι υπάρχει έγγραφο με εντολή του Μαξίμου, στην περιοδεία του πρωθυπουργού στα Γιάννενα, το φαγητό να το δοκιμάζουν δοκιμαστές από τον ΕΦΕΤ, σχολιάζοντας, μάλιστα, ότι «φοβάται μην τον σκοτώσουν».