Ο Τραμπ εξετάζει «πολύ σοβαρά» τη χάρη στον ιδρυτή του WikiLeaks

165

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα podcast ότι εξετάζει «πολύ σοβαρά» τη χορήγηση χάρης στον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της εκπομπής του πολιτικού σχολιαστή Τιμ Πουλ, “Timcast IRL”, πριν μιλήσει στο συνέδριο του Libertarian Party αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Θα το λάβουμε υπόψη μας πολύ σοβαρά και θα έχουμε να πούμε μερικά άλλα πράγματα στην ομιλία που πιστεύω ότι θα σας αρέσει», είπε ο Τραμπ στον Πουλ.

Ο Ασάνζ, κατηγορήθηκε και συνελήφθη στις 11 Απριλίου 2019 για 17 κατηγορίες με μία σχετικά με φερόμενη κατάχρηση της δημοσίευσης του ιστότοπού του, WikiLeaks, η οποία αποκάλυψε απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ, ιδίως στα οποία εμπλέκεται η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με το Associated Press.

Καθώς ο Ασάνζ βρισκόταν σε μια φυλακή του Λονδίνου, μόλις αυτόν τον μήνα του επετράπη να ασκήσει έφεση κατά μιας εντολής έκδοσης στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε στο συνέδριο των Libertarian το Σάββατο, στο οποίο έλαβε μια μικτή απάντηση από το πλήθος καθώς υποστηρικτές και μη συγκρούστηκαν μέσα στο πλήθος. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Τραμπ δεσμεύτηκε όχι μόνο να δώσει χάρη σε όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της 6ης Ιανουαρίου, αλλά και στον δημιουργό της ιστοσελίδας «Silk Road» Ρος Ούλριχ.

«Αν με ψηφίσετε, την πρώτη μέρα θα μετατρέψω την ποινή του Ρος Ούλριχ», δήλωσε ο Τραμπ. «Έχει ήδη υπηρετήσει 11 χρόνια. Θα τον στείλουμε σπίτι. Θα τον στείλουμε σπίτι».