Η Space X θα κάνει την τέταρτη δοκιμή πτήσης του Starship

209

Η τέταρτη δοκιμή πτήσης του Starship θα γίνει στις 6 Ιουνίου, εν αναμονή φυσικά της ρυθμιστικής έγκρισης.

 

Θα υπάρξει ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση μέσω του επίσημου λογαριασμού της εταιρίας στο Χ (πρώην Twitter) και θα ξεκινήσει περίπου 30 λεπτά πριν από την εκτόξευση,

Το παράθυρο εκκίνησης θα ανοίξει στις 7 π.μ. CT. Όπως συμβαίνει με όλες τις δοκιμές ανάπτυξης, το χρονοδιάγραμμα είναι ρευστό και πιθανόν να αλλάξει, για οποιαδήποτε ενημέρωση μείνετε συντονισμένη με το επίσημο λογαριασμό της Space X.

 

Η τρίτη δοκιμή πτήσης του Starship έκανε τεράστια βήματα. Η δοκιμή έδωσε την πρώτη επανεισόδου του πυραύλου από το διάστημα και αρκετά ακόμα. Αν υπάρξει επιτυχία και στην τέταρτη δοκιμή θα δώσει αρκετές πληροφορίες όπως η επιστροφή αστροναυτών στη Σελήνη στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis της NASA.

 

Η τέταρτη δοκιμή πτήσης στρέφει την προσοχή στην ικανότητα επιστροφής και επαναχρησιμοποίησης του Starship και του Super Heavy. Για να επιτευχθεί αυτό, η εταιρία έχουν κάνει αρκετές αναβαθμίσεις λογισμικού και υλικού για να αυξηθεί η συνολική αξιοπιστία και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπήρξαν από την προηγούμενη πτήση.

 

Η τέταρτη πτήση θα στοχεύσει ο πύραυλος Starship να πέσει στον Ινδικό Ωκεανό και αν έχει επιτυχία θα είναι ένα μεγάλο επίτευμα για την εξερεύνηση του διαστήματος.