Η Κίνα προωθεί την νομοθεσία για την διακυβέρνηση του κυβερνοχώρου

166

Μέχρι σήμερα, η Κίνα έχει εκδώσει πάνω από 150 νομοθετήματα στον τομέα της διακυβέρνησης του κυβερνοχώρου, δήλωσε ο Γουάνγκ Σόνγκ, αναπληρωτής διευθυντής της Διοίκησης Κυβερνοχώρου της Κίνας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας, η Κίνα έχει διαμορφώσει και εφαρμόσει βασικούς νόμους συμπεριλαμβανομένου του νόμου για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Έχουν επίσης καταβληθεί προσπάθειες για την επίσπευση της νομοθεσίας σε συγκεκριμένους τομείς όπως η ζωντανή ροή πωλήσεων, οι διαδικτυακές πληρωμές και οι διαδικτυακές προσλήψεις.

Τον Μάιο του 2024, εκδόθηκε ένα σύνολο προσωρινών κανονισμών για την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού στον κυβερνοχώρο, σημείωσε ο Πάνγκ Σινμίν, αξιωματούχος της κρατικής διοίκησης για τη ρύθμιση της αγοράς.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Διοίκησης Κυβερνοχώρου της Κίνας Λι Τσανγκσί, για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των ανηλίκων στον κυβερνοχώρο, η Κίνα έχει εκδώσει κανονισμούς για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών των παιδιών στο διαδίκτυο.

Στον τομέα της επιβολής του νόμου, η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας έχει επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση ακατάλληλων ή παράνομων διαδικτυακών συμπεριφορών, συμπεριλαμβανομένης της διάδοσης ψευδών πληροφοριών και της κατάχρησης αλγορίθμων. Ο Λι τόνισε ότι πάνω από 40 ειδικές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αφαιρεθούν πάνω από 20 δισεκατομμύρια παράνομες πληροφορίες.

Καταβλήθηκαν επίσης προσπάθειες για να ωθήσουν τις διαδικτυακές πλατφόρμες να εκπληρώσουν τις πρωταρχικές τους ευθύνες και να δημιουργήσουν υγιείς μηχανισμούς καταγγελιών και αναφοράς, προστατεύοντας έτσι τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των χρηστών τους.