Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός λέει ότι οι έντονες μάχες στη Γάζα θα τελειώσουν “πολύ σύντομα”

4645

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε την Κυριακή (23/6) ότι οι έντονες μάχες με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς είναι «πολύ κοντά» στο τέλος τους.

Σε συνέντευξή του στις ειδήσεις του ισραηλινού Channel 14 TV, ο Νετανιάχου είπε ότι «η εντατική φάση του πολέμου στη Ράφα είναι έτοιμη να τελειώσει» και οι ισραηλινές δυνάμεις ήταν «πολύ κοντά» στην ολοκλήρωση της «εντατικής φάσης» σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας.

Ωστόσο, είπε, αυτό δεν σημαίνει τέλος στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας και οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με τις μάχες κατά των στόχων της Χαμάς.

Μετά την ολοκλήρωση της «εντατικής φάσης» στη Γάζα, «θα συνεχίσουμε προς τα βόρεια», είπε ο Νετανιάχου, αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις του Ισραήλ για την έναρξη ενός πλήρους πολέμου κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Είπε ότι οποιαδήποτε συμφωνία για την εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου, όπου οι δυνάμεις του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά από τις 7 Οκτωβρίου 2023, «θα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους μας».

Δήλωσε ότι θα συμφωνούσε μόνο σε μια συμφωνία που θα έδινε την απομάκρυνση της Χαμάς από την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση περίπου 100 ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα.