Αφρικανός που πήγε να τοποθετήσει βόμβα σε αραβικό εστιατόριο, σκοτώνεται λόγω πρόωρης πυροδότησης του μηχανισμού

223

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο αφρικανός δράστης καταλάθος έχυσε ένα μπουκάλι με υγρό που εξερράγη έξω από το εστιατόριο αραβικών συμφερόντων στο Σόλινγκεν, με αποτέλεσμα να καεί και να πεθάνει αργότερα από τα τραύματά του.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν μετά την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού από Αφρικανό έξω από εστιατόριο στη γερμανική πόλη Σόλινγκεν την Τρίτη.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 2 μ.μ. έξω από οικιστικούς και εμπορικούς χώρους στην Konrad-Adenauer-Straße στην πόλη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Junge Freiheit ανέφερε ότι το εστιατόριο που έγινε στόχος ήταν ανεξάρτητη αλυσίδα που ανήκει σε μεγάλη αραβική οικογένεια και ο δράστης ήταν αφρικανικής καταγωγής.

Όπως έγινε κατανοητό, ο δράστης προσέγγισε το εστιατόριο εξοπλισμένος με εκρηκτικά, αλλά πυροδότησε τον μηχανισμό πολύ νωρίς, τραυματίζοντας σοβαρά τον εαυτό του και άλλους παρευρισκόμενους.

“Έβγαλε κάτι από το μπροστινό μέρος του παντελονιού του. Αυτό έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό. Στη συνέχεια, πιθανότατα έχυσε κατά λάθος ένα υγρό, μετά έγινε ένας μεγάλος κρότος και ο άνδρας κάηκε. Οι μάρτυρες στη συνέχεια το έσβησαν και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες”, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στη γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αστυνομίας του Βούπερταλ αργά το βράδυ της Τρίτης, ο δράστης “υπέστη σοβαρά τραύματα και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ειδική κλινική με ελικόπτερο διάσωσης, όπου πέθανε λίγες ώρες αργότερα”.

Οι εικόνες του δράστη λίγο μετά την έκρηξη έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν επίσης ότι ένα 7χρονο κορίτσι και τρεις άνδρες ηλικίας 35, 38 και 45 ετών, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκαν από θραύσματα της έκρηξης.

Το Γραφείο Κρατικής Εγκληματολογικής Αστυνομίας έχει ξεκινήσει την έρευνα για την επίθεση, με την υποστήριξη ειδικών.

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές, με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης να εικάζουν αν υπήρχε πιθανή σχέση με το οργανωμένο έγκλημα ή προσωπική βεντέτα εναντίον των Αράβων ιδιοκτητών. Σύμφωνα με το WDR, είχε γίνει επιδρομή στο ακίνητο πριν από δύο χρόνια σε σχέση με έρευνα για έγκλημα συμμορίας.

Πηγή: NewsFire.GR