ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ συναντήθηκαν στην οικεία του Αντώνη Λιβάνη

209

Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη στην Κηφισιά, για την ονομαστική γιορτή του. Εκεί όμως ήταν και το μισό υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ με προφανή στόχο να… οικειοποιηθεί την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η ονομαστική εορτή του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί εδώ και 45 χρόνια, σημείο συνάντησης του όλου ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια στην οικεία του Αντώνη Λιβάνη επικρατεί “συνωστισμός” εξαιτίας των επισκέψεων και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο Αλέκος Φλαμπουράρης θεώρησε πως το πρόβλημα του συνωστισμού πήγαζε από την παρουσία των καθαρόαιμων πράσινων στελεχών και … μεταξύ σοβαρού και αστείου διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας “Η Φώφη μας εμποδίζει”.

Η Φώφη Γεννηματά τον αποστόμωσε: «Πάντα εγώ θα σας μπλοκάρω»! 

Ήρθαν θα άγρια να διώξουν τα ήρεμα, είπε χαρακτηριστικά ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο protothema.gr και καυτηρίασε την πολιτική διάσταση που επιχειρούν κάποιοι να δώσουν στην τυχαία συνάντηση Φώφης Γεννηματά- Αλέξη Τσίπρα.

Στο πλαίσιο αυτό, μας περιέγραψε τη σκηνή: «Η πρόεδρος ήταν ήδη στου Αντώνη όταν ήρθε ο πρωθυπουργός και ο διάλογος τους ήταν ο εξής: Γειά σου Φώφη- Γειά σου Αλέξη».

Ο πρωθυπουργός δεν κάθισε πολύ. Ήπιε λίγο κρασί ευχήθηκε στον Αντώνη Λιβάνη και αποχώρησε. Αλλά οι πνιγμένοι από τα μαλλιά πιάνονται, συνέχισε, επισημαίνοντας ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να βγάζουν πολιτικά συμπεράσματα εκεί που δεν υπάρχουν. 

Για τα πρακτικά, τον Αντώνη Λιβάνη επισκέφθηκαν από το ΠΑΣΟΚ: Η Φώφη Γεννηματά, ο Μιλιτιάδης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Θανάσης Τσούρας, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηαίων Παύλος Γερουλάνος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Κίμων Κουλούρης και πολλοί άλλοι.
Από την κυβέρνηση: Ο Αλέξης Τσίπρας, ο  Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Χρήστος Σπίρτζης, η Μαριζίλα Ξενογιαννακοπούλου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Μάρκος Μπόλαρης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και πολλοί άλλοι.