Ο Όρμπαν τα κατάφερε: Βέλγοι, Ισπανοί, Αυστριακοί και Ολλανδοί στους «Πατριώτες για την Ευρώπη»!

529

Η νέα δεξιά συμμαχία του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν απέκτησε αρκετή υποστήριξη για να αναγνωρισθεί ως επίσημη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού το βελγικό Vlaams Belang δήλωσε ότι προσχωρεί στους Πατριώτες για την Ευρώπη.

Η ανακοίνωση του Vlaams Belang αργά το Σάββατο, η οποία ακολούθησε παρόμοιες αποφάσεις των ολλανδικών και ισπανικών δεξιών κομμάτων την Παρασκευή, ανεβάζει σε επτά τον αριθμό των χωρών της ΕΕ που εκπροσωπούνται στη συμμαχία Πατριώτες για την Ευρώπη, την οποία ο Όρμπαν εγκαινίασε στα τέλη του περασμένου μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι η συμμαχία πληροί τις προϋποθέσεις για να σχηματίσει μια νέα επίσημη ομάδα στην ακροδεξιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι κανόνες της Συνέλευσης απαιτούν μια επίσημη ομάδα να έχει 23 ευρωβουλευτές από επτά χώρες. Οι επίσημες ομαδοποιήσεις κομμάτων αποκτούν οικονομικά και διαδικαστικά πλεονεκτήματα.

Ο Όρμπαν είχε ήδη αρκετούς ευρωβουλευτές. Και τώρα στα δεξιά κόμματα της συμμαχίας από την Ουγγαρία, την Αυστρία, την Πορτογαλία και την Τσεχική Δημοκρατία προστίθενται ομάδες από το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ολλανδία.

“Οι Πατριώτες για την Ευρώπη συνεχίζουν να αυξάνονται με την τελευταία προσθήκη, την Vlaams Belang του Βελγίου”, έγραψε στο Twitter αργά το Σάββατο ο Zoltán Kovács, διεθνής εκπρόσωπος του Orbán.

“Ως δεξιά, πατριωτικά και εθνικιστικά κόμματα, στεκόμαστε δυνατοί μαζί στην Ευρώπη”, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Vlaams Belang Tom Van Grieken. “Έχουμε περισσότερα κοινά σημεία από αυτά που μας χωρίζουν”.

Ο ηγέτης του ισπανικού κόμματος Vox, Santiago Abascal, δήλωσε στη La Gaceta την Παρασκευή ότι το κόμμα του θα ενταχθεί στη συμμαχία του Orbán, αποχωρώντας από τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές του Ιταλού πρωθυπουργού Giorgia Meloni. Ο Ολλανδός Geert Wilders δήλωσε ότι το Κόμμα του για την Ελευθερία θέλει να ενταχθεί στους Πατριώτες για την Ευρώπη για να “προστατεύσει την ιουδαιοχριστιανική μας κληρονομιά. Και τις οικογένειές μας”.

Πηγή: NewsFire.GR